Gulyáságyút adományoztak az állatmenhelynek

Gulyáságyút ajándékozott a vépi önkormányzat a siófoki Állatvédő Alapítványnak. Több mint kétszáz kutyát kell etetniük naponta. A főzőeszközt a kisvárosban már nem használták.

Simon Erzsébet

Internetes forrásokból értesült a kisvárosi képviselő-testület arról, hogy a múlt év végén betörtek a siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyére, és ellopták onnét  már másodjára  az állatok élelmének főzésére használt gulyáságyút.

Varga Gyula képviselő ötlete nyomán Kovács Péter polgármester nemrég felajánlotta a menhely részére a város tulajdonában lévő, általuk már évek óta nem használt mobilkonyhát.

Amint azt Matyikó Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönő levelében írta, a segítség hatalmas gondot vett le a vállukról, mivel naponta több mint kétszáz kutya etetését kell megoldaniuk.

A húsadományok főzése ugyanis a mobilkonyha nélkül rendkívül idő- és munkaigényes a kis létszámú gondozói személyzet számára. Nagy volt a káruk, mert elképzelhetetlennek tűnt számukra, hogy harmadszor is képesek lesznek gulyásúgyút vásárolni. Az állatvédők az ajándékért rendkívül hálásak a  kisváros minden lakójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!