A bajnokesélyes Videoton otthonában a Haladás

A kiesés elől menekülő Haladás labdarúgócsapata pénteken, 19 órától a bajnokesélyes Videoton vendégeként folytatja az NB I-es bajnokságot (Duna TV).

Tóth Gábor

A zöld-fehérek az elmúlt fordulóban fogadták az NB I. egyik aranyvárományosát, a Debrecent (0:2), most pedig utaznak a másik bajnokesélyeshez, a Videotonhoz. A fehérvári csapat kirobbanó formában futballozik, utoljára a 6. fordulóban kapott ki (ZTE 1:2), és legutóbb a 13. fordulóban (Videoton 4:2) került a kapujába a labda  vagyis 13 játéknapot vívott meg veretlenül, és hat meccse nem kapott gólt. Ám az előző fordulóban botlott a Honvéd vendégeként (0:0), így visszacsúszott a tabella második helyére (de ugyanúgy 43 pontja van mint az éllovas hajdúsági gárdának).
Újabb hibát tehát nem engedhet meg magának a Videoton, igaz a Haladásnak is minden egyes pontra égetően nagy szüksége van. Parázs csatára van tehát kilátás.
 
- A papírforma nem a mi sikerünket ígéri, de attól szép a futball, hogy az esélytelenebbnek vélt együttes okozhat meglepetést - fogalmazott Róth Antal, a Haladás trénere. - A Videoton masszív csapat, minőségi, bő kerettel, meccset eldönteni képes egyéniségekkel, szervezetten futballozik, jól védekezik, hatékonyan támad. Általában minden mérkőzésen ráerőlteti akaratát az ellenfélre, és hibázásra kényszeríti. Csak akkor lehet esélyünk, ha minden játékosom tudása száz százalékát nyújtja  vagy még ennél is többet. Ugyanakkor a magyar NB I-ben nincs verhetetlen csapat. Mi eddig minden ellenfelünkkel partiban voltunk, most is hasonlóra számítok. Szeretnénk meglepetést okozni, ponttal, pontokkal hazatérni Fehérvárról. Molnár Balázsra két-három hetes kihagyás vár, részleges izomszakadást szenvedett a combjában. Kenesei Krisztián játéka kérdéses, elképzelhető, hogy a kispadra már leülhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!