A szlovén-horvát határon ragadt a Haladás szenegáli futballistája

Érvényes vízuma ellenére sem engedték be Horvátországba a szombati Varazsd-Haladás meccsre a vasiak szenegáli légiósát, El-Hadji Dioufot. A légiós a szlovén-horvát határon ragadt.

zaol.hu

Bár a szombati Varteks Varazd-Haladás edzőmeccsre igyekvő szombathelyi vezetők és játékosok a leginkább a havas utaktól tartottak, mégis a szlovén-horvát határon adódott a legnagyobb kalamajka.

A vasiak szombat kora délután Rédicsél lépték át a magyar-szlovén EU-s határt, majd következett a szlovén-horvát határátkelő. Itt azonban a horvát határőrök megálljt parancsoltak a Haladás buszának, mivel szerintük a szenegáli légiós, El Hadji Diouf vízuma nem volt rendben.

- Az útlevélellenőrzés során minden flottul ment,  ám szenegáli légiósunk, Diouf vízumával gondok voltak - mondta Vörös Csaba, a Haladás technikai vezetője. - Dioufnak görög vízuma van, ami azt jelenti, hogy mivel Görögország hozzánk hasonlóan EU-tag, így Európa valamennyi országába, így a nem EU-tagállam Horvátországba is simán beléphetett volna. A horvát határőrök azonban ezt másképp gondolták, így hiába bizonygattuk igazunkat, nem hatotta meg őket az érvelésünk. Nem mehet be és kész - mondták ők. Egy órát vesztegeltünk a határon, majd - Tóth Miklós klubigazgató társaságában - kénytelenek voltunk Dioufot a határátkelőn hagyni. Mikiért és Dioufért végül kocsi jött, így szerencsésen hazajutottak.


- Mi viszont a kényszerű várakozás miatt alaposan megcsúsztunk, így útközben telefonáltunk a varazsdi vezetőknek, hogy nem érünk oda normális időben, biztos, hogy késni fogunk. Így is lett, kettő óra előtt húsz perccel értünk Varazsdra, a meccs viszont pontban kettőkor kezdődött volna. Természetesen megegyeztünk a hazaiakkal, hogy később kezdünk, így végül fél három előtt öt perccel indult útjára a labda az edzőmeccsen - zárta szavait a technikai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!