Cafeteria 2012: jön az Erzsébet utalvány

Fogyasztásra kész étel vásárlására 2012-től Erzsébet utalványt kaphatnak a munkavállalók béren kívüli juttatásként. Ez lesz az étkezési jegy utóda. Az adható összeg maximum ötezer forint.

Vas Népe

A havi ötezer forintos Erzsébet utalvány meleg és hideg élelemre fordítható, és a munkaadónak több mint harminc százalékkal kedvezőbb annál, mint ha munkabért adna az alkalmazottjának.

A parlament által elfogadott jövő évi adótörvényekben szerepel egy másik, 12 500 forintos  béren kívüli étkezési juttatás is, amely a meleg étteremmel rendelkező munkaadók adhatnak az alkalmazottaiknak.

Az étkezési jegyek kibocsátása januártól állami monopólium lesz. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz (MNÜA) befolyó pénzekből új szociális és gyermekétkeztetési programot indítanak, Erzsébet program néven.

Ennek első eleme februártól, hogy minden bölcsődés gyermek térítés nélkül étkezhet.

Egyelőre nem érzékelhető a SZÉP Kártya forgalma

Jövőre marad a Széchenyi Pihenő Kártya (röviden SZÉP Kártya) rendszere is. A munkáltató a munkavállalóknak évi 300 ezer forintnyi keretösszeget adhat kedvezményes adózással. Ezt tulajdonképpen azt jelenti, hogy csupán a 16 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetni, más közterhet nem. A 300 000 forintos keretösszeg a kedvezményes adózás felső határa.

A Széchenyi Pihenő Kártya piaci bevezetését az OTP mellett a K&H Bank, illetve az MKB is megkezdte, szórványosan megjelentek a szállodákban a SZÉP-kártyával fizető vendégek is. Ezek száma egyelőre olyan alacsony, hogy az általuk generált forgalom nagyságrendje nem érzékelhető, áll egy friss szállodapiaci felmérésben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!