Egymillió forintos adócsalás Szombathelyen

Adócsalás és közokirat-hamisítás miatt indított nyomozást a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala.

MTI

A gyanú szerint  hamis vámbélyegző felhasználásával, fiktív módon vásároltak több millió forint értékű ruhaneműt egy szombathelyi vállalkozástól, az árut pedig az Európai Unión kívül értékesítették - közölte Cséve Szabolcs, a regionális parancsnokság sajtóreferense.
 
A Szombathelyi Vám- és Pénzügyőri Hivatal utólagos ellenőrzés során megállapította, hogy egy szerbiai székhelyű gazdasági társaság 2006 és 2009 között egy szombathelyi vállalkozástól nyolc esetben vásárolt, több mint ötmillió forint értékben ruhaneműket export céllal - tájékoztatott a főhadnagy. 

A ruházati termékeket áfamentesen adták el. Az áru Európai Unión kívülre kiléptetését hamis vámbélyegző lenyomatokkal, fiktíven igazoltak - fűzte hozzá.

A pénzügyőrök szerint alaposan feltételezhető, hogy a ruhaneműket adó megfizetése nélkül hozták forgalomba Magyarországon, ezért egymillió forintot meghaladó adócsalás bűntette és közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt folyik a vizsgálat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!