Földhivatal online: tulajdoni lap letöltés otthonról

A Földhivatal Online rendszer fejlesztésével immár magánszemélyek számára is elektronikusan elérhetőek az ingatlan-nyilvántartási adatok, a nap 24 órájában.

Vas Népe

Korábban ezek a szolgáltatások csak a regisztrált felhasználók, főként közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok számára voltak hozzáférhetők az interneten, hivatali munkaidőben.

A lakosság a földhivatali szolgáltatásokat Ügyfélkapu regisztrációval veheti igénybe a www.foldhivatal.hu portálon. Aki még nem regisztrált, az díjmentesen megteheti személyesen valamelyik okmányirodában vagy kormányablaknál.

A Földhivatal Online rendszer segítségével az interneten elérhető az ingatlan tulajdoni lapjának első része, az E-hiteles és nem hiteles tulajdoni lap másolat, valamint a nem hitelesített térképmásolat. A terület beazonosításához elegendő a helyrajzi számot vagy az ingatlan címét tudni, vagy térképen kiválasztani a keresett ingatlant.

A fejlesztés a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) és a Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi Főosztályának együttműködésével, a szaktárca támogatásával uniós forrásból valósult meg. A szolgáltatások köre várhatóan az év második felében tovább bővül, ingyenes térképi keresővel, és a rendszeren keresztül szerződést is lehet majd kötni a változások figyelésére.

A Földhivatal Online működéséről részletes információ és demo verzió megtekinthető a www.foldhivatal.hu portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!