Harmincmillió forintot nyert egy pályázaton az őrségi kft.

Telephelybővítésre nyert pályázati pénzt a magyarszombatfai MAT Kerámia Kft. Több mint 56 millió forintból korszerűsítik a céget. Csarnokot építenek, nyílászárót cserélnek.

Varga Nóra

A MAT Kerámia Kft.  2005 áprilisában alakult. Ekkor, telephely híján az egykori  magyarszombatfai  kerámiagyárat béreltük  emelte ki Apagyi Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója. 

- A kft. kezdetben öntött technológiával állított elő kályhacsempéket. A folyamatos fejlődésnek és a piac bővülésnek köszönhetően két évvel később beindítottuk a préselt technológiával gyártó üzemet. Harmincheten dolgoznak nálunk, az alkalmazottak hetven százaléka magyarszombatfai, a többiek  pedig a környező településekről vállalnak munkát nálunk - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A fejődésnek köszönhetően a kft.  2009 nyarán a szegedi tulajdonostól megvásárolta a magyarszombatfai  telephelyet. Így most már olyan korszerűsítő beruházásokat is végrehajthatnak, amelyekre korábban nem volt lehetőség.

A kft. vezetőinek az ötleteit, elképzeléseit segítette az Európai Unió által támogatott Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja. A MAT Kerámia kft. sikeresen pályázott, s közel 28,5 millió forintot nyert el a telephely bővítésére.

A támogatási szerződés aláírására az ünnepek előtt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség zalaegerszegi irodájában került sor. Az aláíráson Apagyi Zsolt, a kerámia kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Gábor program-végrehajtási igazgató, valamint Drácz Zoltán projektmenedzser vett részt.

A projekttel több mint 56 millió forintos  beruházás  valósul meg  a kft. magyarszombatfai telephelyén. A pályázattal 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég. A beruházás során  bevezetik a vezetékes gázt a telephelyre,  korszerűsítik a fűtési rendszert, megtörténik a nyílászárók cseréje, szigetelik a tetőt, a padlóbevonatot felújítják, új teherliftet szerelnek be, korszerűsítik a szennyvízhálózatot, valamint egy új 261 négyzetméteres csarnokot építenek. A fejlesztés idén  augusztusban  kezdődött és az ütemterv szerint 2011 nyarára  befejeződik.

Apagyi Zsolt hozzátette, hogy szeretnék a két hektáros telephelyet  továbbfejleszteni, kis lépésekkel haladnak előre. Technológiai beruházást is terveznek, új gépeket szeretnének vásárolni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!