Kosárlabda Magyar Kupa: Falco-Szolnok, Jászberény-Körmend (nyilatkozatokkal frissítve)

Kedd délelőtt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében kisorsolták a férfi nyolcaddöntő párosítását. A vasiak közül a Falconak a Szolnok, míg a Körmendnek a másodosztályú Jászberény jutott ellenfeléül. Érdekes lesz az Albacomp-Atomerőmű párharc is.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Alaposan belehúzott a Falco-SZOVA KC Szombathely együttese a Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutásért rendezett sorsoláson: a sárga-feketék a negyedik helyen tanyázó Szolnok ellen mérkőznek, ráadásul első meccsüket hazai pályán játsszák.

A Körmendre jóval könnyebb ellenfél vár, az NB I/B-s Jászberény hallatán nem kaptak szívükhöz a piros-fekete drukkerek. A bajnokságban második helyen álló  jászságiak egyébként a Bonyhádot verték 106-93-ra a Hepp Ferenc kupa döntőjében, így váltak jogosulttá - a vesztessel együtt - a Magyar Kupa további küzdelmeire.

A Jászberény pontdobói a Bonyhád ellen: Mészáros R. 14/12, Kovács A. 10/6, Wehner Z. 25/15, Godena F. 14, Drahos G. 25/6, Pukás A. 12, Horváth Cs. 2/2, Likár P. 11, Visnyei M 2.

A szombathelyiek két, míg a körmendiek egy meccsen döntenek a továbbjutásról.

- Lehetett volna talán több szerencsénk a sorsolásnál - morfondírozott Nikola Lazics, a Falco KC trénere. -Nem titok, a Szolnok óriási ambíciókkal vágott neki a szezonnak, a bajnokságban és a kupában is a végső győzelemre tör. Összeszokott, erős kerettel rendelkezi. Jelen pillanatban tehát nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Ugyanakkor még véletlenül sem adjuk fel, van egy hónapunk felkészülni, remélhetőleg addig ütőképesebb lesz a csapatunk. Az első párharcot Szombathelyen rendezik, akkor kellene jó eredménnyel előrukkolni.

- Örülünk, hogy nem erősebb ellenfelet kaptunk - értékelt Sabáli Balázs, a MJUS-Fortress Körmend edzője. -De semmi esetre sem szabad lebecsülni a riválist, mert volt már rá rá példa, hogy második ligás csapat meglepett A-csoportosat. Mivel csak egy meccs van. ezért nagyon oda kell figyelni, nem szabad, hogy a jászberényiek ráérezzenek a lehetőségre. Ezért ugyanúgy készülünk ellenük, mint egy bajnokira, igyekszünk videófelvételt is szerezni valamelyik meccsükről.

A párosítások:

Bonyhád-Kecskemét

Jászberény-MJUS-Fortress Körmend

Falco-SZOVA KC-Szolnoki Olaj

Sopron-Nyíregyháza

Debrecen-ZTE

Albacomp-Atomerőmű

Kaposvár-Pécs

Dombóvár-Salgótarján

Az első mérkőzéseket február 10-én 18 órai kezdettel, míg a visszavágókat egy héttel később, szintén este hat órától rendezik.

A Bonyhád-Kecskemét és a Jászberény-Körmend találkozókra  - ahol egy meccs dönt a továbbjutásról - február 10-én, 18 órakor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!