Ámbrafa a jubiláló csehimindszenti iskolának

2017. június 19., 10:02 szerző: Civil Tudósítónktól
komment
Csehimindszent - A jubiláló Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola fennállásának 60. évfordulója alkalmából egy gyönyörű amerikai ámbrafát kapott ajándékba, amelyet a diákokkal közösen ültettek el. A rendkívül ritka fát Balogh Benjamin ajánlotta fel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ámbrafának az a különlegessége, hogy ősszel levelei lilásvörösre színeződnek, toktermése pedig tavaszig kitartóan csüng a fán. Ez a növény jelképezi, ahogy a csehimindszenti általános iskola tanárai, tanítványai új, érdekes, szebb, az előzőnél is színesebb tanévet kezdenek, jelképezi az egész éves kemény munkát, s az egészen a tavasz végéig mutatott kitartást. Az ámbrafa hatalmasra nő, és évről-évre erősebb lesz, ahogy a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola vezetősége, pedagógusai és diákjai előtt is ez a cél lebeg.

Korábban, az 55. jubileumra Fukszberger Imre, Csehimindszent polgármestere egy díszkörtefát ajándékozott az iskolának, amelyre azóta a ballagó diákok egy szalagot kötnek az iskolában eltöltött évek emlékére.

Az ámbrafa elültetése után a jelenlévőkre újabb meglepetés várt. Egy az iskola komplett mását visszaadó tortaköltemény, amelyet a pedagógusok és a szülők közösen készítettek, több mint 120 tojásból. A puncstortának nemcsak a formája, hanem az íze is tetszést aratott.

A jubiláló iskola tiszteletére a diákok körében meghirdetett iskolai pályázatok, beadványok nyerteseinek László Jánosné igazgató asszony gratulált, majd átadta az egyik mobilszolgáltató támogató ajándékait, többek között egy nagy értékű telefont, amelyet Bogdán Dávid kapott.

A tanulmányi versenyeken kiemelkedően teljesítők is ajándékokat kaptak. A legnagyobb jutalom itt is egy telefon volt, amelyet Sipos Laura vehetett át.

Gaálné Pápai Viktória

Civil Tudósítónktól

2017. június 19., 10:02 szerző: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...