Civil

2017.07.17. 08:02

Kasmesterek sikere az ételmustrán

Sárvár - Az első főzőversenyükön vettek részt a Nádasdy uram kasmesterei, és máris elismerő oklevélben részesültek, az idén nyolcadik alkalommal megrendezett országos sárvári Nádasdy Ételmustrán, ahol olyan neves személyiségek vették szigorú górcső alá az ételeket, mint Bede Róbert mesterszakács, és Szőke András, a magyar filmművészet egyik ikonja.

Civil Tudósítónktól

A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület kereteiben működő Sárvári Apiarius Mézlovagrend tagjai idén Dolgos Anikó segítségével, Nádasdy uram kasmestereiként jelentek meg a sárvári Nádasdy Történelmi Fesztiválon, és mint Kasmesterek neveztek be a július tizenötödikén megrendezett főzőversenyre, amelynek középpontjában idén a hal állt.

Ég a munka a szorgos kezek alatt. Fotó: Kelemen Balázs

A munka természetesen nem az urakra hárult, hanem két asszonyra, úgy mint Nagy Gáborné, Ágnesre, és Novák Gáborné, Csillára, akik kezében vitézeket szégyenben hozó ügyességgel forgott a kés, és mesteri kezük közt lassan alakult a versenyre szánt halrudacskák vajban sütött, ízletes étele.

A szigorú mustra Bede Róbert és Szőke András vezetésével. Fotó:Kelemen Balázs

 

A két asszony sokszor már összeszorított fogakkal dolgozott, miközben ügyelniük kellett minden olyan apróságnak tűnő dologra, amelyek nagyban befolyásolhatták az étel minőségét, de figyelniük kellett a tálalásra is, mert a zsűri azt is pontozta.

A két mester: Nagy Gáborné, Ágnes, és Novák Gáborné, Csilla az elismerő oklevéllel Fotó: Kelemen Balázs

Ágnes és Csilla munkája végül elismerést érdemelt, amit a zsűri egy oklevéllel hitelesített.

Az eredmény elismerése: Makrai Attila  A Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület elnöke büszkén áll a két mesterszakács között Fotó: Kelemen Balázs


Erős György, A Sárvári Apiarius Mézlovagrend nagymestere Fotó: Kelemen Balázs

 

Kelemen Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!