Civil

2016.08.24. 11:50

Hatalmas dübörgés Vasalján - Túramotorok és veterán járművek szerelmesei találkoztak

Vasalja - A Túramotor és Veteránjármű-találkozót a Körmendi Vasparipa Egylet már harmadik éve szervezi meg Vasalján. A program augusztus 20-án a helyi drinkbár előtti téren kezdődött.

Civil Tudósítónktól

Egyed Zoltán elmondta:

- Már harmadik éve jó kapcsolatot ápolunk Eszterrel, a Vasparipa Egylet elnökével, és ezt a helyszínt tartottuk megfelelőnek az új útvonal indulásához, és érkezéséhez is.

A túra két vonalon zajlott, a veteránok a rövidebb, Vasalja - Csákánydoroszló – Őriszentpéter - Hodos- Kapornak – Rédics – Vasalja útvonalat tették meg, míg a túramotorosok a Vasalja – Gasztony – Rönök – Szentgotthárd – Kétvölgy – Szlovénia – Kapornak - Rédics – Vasalja kört utazták be.

Fotó: Takács Arnold,Terplán Sándor

Az idén szlovén piknik is tartozott a programhoz, majd a nagy csapat Rédicsre érkezett. Itt, állófogadás után, Lendvai Zoltán- Zoli atya - a templomban kedvesen köszöntötte a résztvevőket, és megfelelő lelki útravalót adott a motorosoknak. Ezt követően a templom előtti Szentlélek téren tartotta meg híres gördeszkás bemutatóját, induláskor pedig mindenkinek jutott útravalóul a járműszentelésből is.

Délután hatalmas dübörgéssel, rendőri felvezetéssel érkeztek vissza a járművek Vasaljára, ahol folytatódott a nap. A megéhezett motorosok házi készítésű finomságokat fogyaszthattak, a fő menü a megszokott gulyás helyett rizses lecsó volt. Sátrazás, pihenés következett, majd a nap végén koncerteket és westernbemutatót is láthatott a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!