Civil

2017.05.23. 08:36

Hegyháti túrán járt a körmendi agrárklub csoportja

Körmend-Döröske-Alsóújlak - A 48 éves múlttal rendelkező körmendi Dr. Kárpáti Péter Agrárszakemberek Klubja - dr. Lakner János elnök és Takács József titkár vezetésével - immár sokadik alkalommal ismét kirándulásra hívta tagjait, támogatóit.

Civil Tudósítónktól

A kirándulók megtekintették Csehimindszenten a Mindenszentek plébániatemplomot és a keresztutat, majd ellátogattak Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülői házához.

Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A csehimindszenti programon Fukszberger Imre polgármester kalauzolta a vendégeket. Bérbaltavárra menet megnézték a szennyvíztisztítót, ahol mindenkit lenyűgöztek a hatalmasra növő kálák.

Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Bérbaltaváron meglátogatták a Bendefy László régészről és antropológusról elnevezett őslénytani múzeumot és a Nagy Gáspár Kossuth-díjas költő születési helyén kialakított emlékházat. A kulturális programokat követően Alsóújlakon sétát tettek a Varga Károly által létrehozott őshonos állatparkban, ahol házibivalyt, magyar szürke szarvasmarhát, mangalica sertést és egyéb őshonos állatokat tartanak.

Fotó: Tersztyánszky Krisztina

Itt egy délutáni ebéden vett részt a csoport, amit borkóstoló követett a hegyháti táj boraiból Vízvári Sándor borász, sommelier élvezetes szakmai ismertetőjével.

Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A kirándulás hangulatát az agrárklub elnökének alkalomhoz illő verselése, rigmusai, humora tette színesebbé.

Dománé Tóth Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!