Civil

2016.12.05. 07:52

Idősek napja és Mikulás-várás Kemestaródfán

Kemestaródfa - December 3-án délután 14 órára megtelt a helyi művelődési ház, ahova időseket és fiatalokat hívott az önkormányzat az idősek napja és a Mikulás-várás kapcsán.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepség Takó Gábor polgármester köszöntőjével kezdődött. A beszédben felidézte azokat az idei eseményeket, amelyekben a szépkorúak aktívan kivették a részüket. Köszöntötte azokat a nyugdíjasokat, akik idén nagyszülők lettek, valamint sajnálatát fejezte ki azon időseknek, akik elveszítették szeretteiket ebben az évben.

Amíg a polgármester mondta köszöntőjét, szép csendben megérkezett a Mikulás. Hogy biztosan betaláljon a kultúrházba, a helyi gyerekek műsorral készültek, valamint a budapesti Pódium Színpad is előadott egy kedves mesét. A hívó szót meghallva megérkezett a nagyszakállú a művelődési házba, ahol ajándékot osztott a jó, na és persze a rossz gyerekeknek is.

Zsigovits Erika, Kiskós Ferenc, Spaits László, Kovács Tibor, háttal Bálint László
Fotó: Szakonyi Eszter

Az ajándékozás boldog percei után kevésbé örömteli percek következtek. Idén négy ember halt meg a községben, a négy elhunytra emlékezett az önkormányzat mécsesgyújtással, vetítéssel és egy, az alkalomhoz illő dallal.

A megható pillanatok után a falu fiataljai versekkel, énekkel lepték meg az időseket. Ők pedig vastapssal köszönték meg a gyerekek műsorát, melyet Károlyi Kitti tanárnő tanított be a gyerekeknek.

A műsor kulturális blokkal folytatódott, amelyben először a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei adtak fergeteges operettműsort a jelenlévőknek. Az előadás végére a hangulat a tetőfokára hágott, a helyiek együtt énekeltek a színészekkel.

A kulturális műsor második részében a csákánydoroszlói színjátszók egy székely mesével szórakoztatták a közönséget.

A nap végén az önkormányzat megvendégelte a jelenlévőket, és minden nyugdíjas kapott egy hétezer forintos ajándékcsomagot az önkormányzattól. A jövő évi viszontlátás reményében búcsúztak el egymástól az ünneplők.

Miród Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!