Civil

2017.02.27. 10:01

Hatvan jelmezes ropta a táncot Jákfán

Jákfa – Február utolsó hétvégéjén első alkalommal rendezték meg a település lakói farsangi báljukat, ahova több mint hatvanan érkeztek jelmezben.

Civil Tudósítónktól

Nagy érdeklődés előzte meg Jákfán a szombati napra szervezett farsangi bált. Több, mint hatvanan jelentkeztek előzetesen és vállalták, hogy jelmezben érkeznek az eseményre. Az önkormányzat ingyenesen bocsájtotta a szervezők rendelkezésére a művelődési ház termeit. Idősek és fiatalok érkeztek a mulatságra, színpompás és ötletes maskarákban.

Vassné Csonka Anita és Vass Róbert (püspök) a Spontán együttessel Fotó: Varga Norbert

A vendégeket apáca ruhában - oldalán egy szerzetessel - fogadta a polgármester asszony és férje. Piroska, kis kosarával, karonfogva érkezett a farkassal, míg Micimackó oldalán egy csupor méznek öltözött mosolygós hölggyel tette tiszteletét a bálon. A talpalávalót a helyi kötődésű Spontán zenekar biztosította.

A táncparketten hajnalig ropták a táncot: a kán-kán táncosnő az orvossal, idős néninek öltözött fiatalember egy királylánnyal vagy éppen egy boszorka és egy csinos ápolónő. Az otthonról hozott sütemények és farsangi fánkok mind elfogytak, a helyi pálinkából sem maradt sok és az éjféli tombolahúzáson szinte minden pár nyert valami ajándékot.

Ismét egy sikeres, közösségformáló rendezvényt tudhatnak maguk mögött a Jákfaiak, akik ígérik, hagyományt teremtenek a farsangi, jelmezes bállal és jövőre is megszervezik ezt a mulatságot.

Pörneczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!