Civil

2016.11.16. 21:20

Kókuszkrémes túrógombóc torta

Meglepetés éri azt, aki felszeli ezt a tortát - ekkor előkerülnek a gombócok!

Civil Tudósítónktól

Hozzávalók a tésztához: 4 egész tojás, 26 dkg cukor, másfél dl olaj, másfél dl víz, 26 dkg liszt, 2 csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor. A gombócokhoz: 25 dkg túró, 5 dkg kókuszreszelék, 1 tojássárgája, 3 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj. A krémhez: 2 cs. kókuszpudingpor, 3 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 dl tej, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg vaj. A díszítéshez: csokireszelék, csoki pasztilla, vagy holland kakaópor.

Amikor már megdermedt a pudingos krém, levehetjük a tortaformát. Pasztillákkal is díszíthetjük Fotó: Bársonyné Dankovics Mária

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, beleöntjük az olajat, vizet, sütőporos lisztet, és simára keverjük. Végül óvatosan beforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral és a massza felét beleöntjük. A maradék masszában óvatosan elkeverjük a szitált kakaóport, majd a sárga massza tetejére simítjuk. A gombócok hozzávalóit egy tálba öntjük és robotgéppel egyneművé dolgozzuk. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk és a barna tésztát telerakjuk vele. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, hagyjuk kihűlni. Tálra tesszük és a tortaformánk oldalát visszatesszük rá. A tejbe tesszük a pudingokat, a kókuszreszeléket és sűrűre főzzük. A vajat kikeverjük a cukrokkal és a langyosra hűlt krémbe keverjük majd a tészta tetejére simítjuk. Díszítésként a csokidarával megszórjuk. De saját ízlés szerint is díszíthetjük, és mehet a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt, levesszük a forma oldalát, szeleteljük és kínáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!