Civil

2017.02.13. 11:11

Komolyság és bolondozás együtt a színpadon

Szombathely - Szombaton a zsúfolásig megtelt Bartók teremben immár sokadik alkalommal tartották meg a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar farsangi koncertjét.

Civil Tudósítónktól

A koncert minden évben két részből áll; a hangverseny első felében „hagyományos” koncerten érezhetik magukat a zenekedvelők, majd jön a második rész, amikor jelmezbe öltözve jön vissza a színpadra a zenekar és egy kicsit lazábban, felszabadultabban zenélnek.

A hangverseny egy lendületes indulóval kezdődött. Az első részben zongoraszólót játszott Éder Rebeka, aki a híres Alkonyat című filmből Bella altatódalát adta elő. Ritkán fordul elő, hogy fúvószenekarban zongora szólaljon meg, de ennél a dalnál csodálatosan egészítették ki egymást a hangszerek. Rebeka a Bartók Béla Zeneiskola növendéke, rendszeres résztvevője a zenei versenyeknek, ahol minden alkalommal szép eredményeket ér el.

A szünet után néhány zenész jött fel a színpadra és kezdtek el zenélni, mely dallamok hatására a terembe két oldalról bevonultak a jelmezbe öltözött zenészek. A fúvószenekar karnagya, Mészáros Balázs matektanárnak öltözve vezényelte le a koncertet.

A második részben is hallhatunk egy szólót. „A boldog kerékpáros” címet viselő szvinges lüktetésű szerzeményben egy biciklicsengő vette át a szólóhangszer szerepét. A „balesetet szenvedett zenész” Schmall Róbert szólaltatta meg a csengőt, aki szintén rengeteg zenei versenyen nyert előkelő helyezést. Tavaly a Fúvósmuzsikáért Alapítvány díjazta oklevéllel az ifjú muzsikust, aki kiváló hangszeres játékával és példás szorgalmával a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar egyik legaktívabb ifjú zenésze lett.

A koncert végén nem maradt el a vastaps, így a fúvószenekar ráadás számokkal köszönte meg a közönség kitartó, lelkes ünneplését.

Legközelebb április 22-én találkozhatunk a zenekarral, amikor „Vendégjáték fúvósokkal” című koncertjükön a mosonmagyaróvári Kühne Fúvószenekarral adnak közös koncertet a latin dallamok jegyében.

Fotó: Bődi Lívia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!