Civil

2016.06.16. 14:42

Megtapsolták Murauban a szombathelyi huszárokat

Szombathely/Murau - Látványos hagyományőrző rendezvényen vett részt a stájerországi Murau városkában a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület.

Civil Tudósítónktól

A szombathelyi hagyományőrzők a Murau városi polgári gárda meghívására érkeztek arra a három napos ünnepségsorozatra, mellyel a gárda megalakulásának 400. évfordulóját ünnepelték. A közvetítő szerepét Michael Fohler Sopronkövesden élő osztrák állampolgár vállalta, aki maga is elkötelezettje a katonai hagyományok ápolásának.

Az ünnepségsorozat harmadik napján mintegy harminc, szebbnél szebb egyenruhába öltözött hagyományőrző csoport tagjai vonultak végig a városka utcáin. Olasz, spanyol és lengyel meghívottak mellett hazánkat a szombathelyi 11-es huszár regiment képviselte. A felvonuláson részt vett a murauiak körében nagy tiszteletben álló, több mint nyolc méteres Samson fabábu is.

Fotó: Géró Balázs

A szabadtéri ökumenikus istentisztelet után a vendég csoportok emlékszalagot kaptak a zászlójukra. A magyarok lobogójára Dr. Barbara Maafe, köztiszteletben álló nyugalmazott kórházi orvos kötötte fel a szalagot, mindvégig együtt masírozva a huszárokkal és kísérőjükkel, Michael Fohlerrel.

Végül a városi sportcsarnokhoz érkező több száz hagyományőrzőt finom ebéddel kínálták meg vendéglátóik. A fehér asztal mellett a szombathelyiek a stájer parlament területileg illetékes képviselőjével is találkoztak, aki reményét fejezte ki, hogy sikerül elmélyíteni a kapcsolatot a két ország civil szervezetei között.

Drenovácz István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!