Civil

2017.04.30. 19:04

Megtornáztatták a szépkorúakat Toronyban

Torony - Csaknem ötvenen voltak áprilisban is a toronyi szépkorúak szokásos havi klubfoglalkozásán a művelődési házban. A programban most is különös figyelmet kapott az egészséges életmód, erre inspiráltak a bemutatott meridián tornagyakorlatok.

Civil Tudósítónktól

A szokásos névnapi köszöntés címzettje ezen az áprilisi klubdélutánon a polgármester, Kovács György volt, akit meleg szeretettel köszöntöttek a jelenlévők.

Úgy is, mint a település elöljáróját, de úgy is, mint "tiszteletbeli klubtagot", hiszen nem csak az egyik elindítója és kezdetektől támogatója a szépkorúak klubjának, hanem rendszeres résztvevője is a programoknak.

A klubtagok részéről folyamatosan kiemelt figyelmet kap az egészséges életmód, ezért szinte minden alkalommal foglalkoznak ezzel a témával. Az egészséges táplálkozásról már többször volt szó, most a rendszeres mozgás fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet. Mégpedig egy speciális testgyakorlat sor, a meridián torna bemutatásával.

Fotó: Kopácsi Anita

Schütz Jánosné, Piroska, a klub egyik vezetője mutatta be a tornagyakorlatokat, és nem is kellett nagyon buzdítani a jelenlévőket, hogy próbálják meg azokat elsajátítani és alkalmazni a mindennapokban.

A mintegy tizenöt perces kínai gyógytorna lényege, hogy általa harmonizálhatjuk az energetikai rendszerünket, feloldhatjuk az energetikai blokkokat, így segítve testünk öngyógyító folyamatait.

A klubfoglalkozáson bejelentették, hogy az eredetileg május 25-ére tervezett dobronaki kirándulás nem akkor, hanem május 22-én, hétfőn lesz. Dobronakról azt érdemes tudni, hogy Szlovéniában, a Muravidéken, a magyar határ közelében található falu, aminek két fő nevezetessége van.

Az egyik, hogy itt van Közép-Európa egyetlen orchidea farmja. A másik nevezetesség pedig kapcsolódik a természetgyógyászathoz, az egészséges életmódhoz. A falu határában található ugyanis egy tó körüli erdő, ami gyógyító energiákkal rendelkezik. Izgalmas programnak ígérkezik a májusi kirándulás.

Fotó: Kopácsi Anita

Pék László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!