Civil

2016.12.07. 14:04

Mit keresett a Mikulás a civil sajtóreggelin?

Szombathely - A Vas Megyei Civil Információs Centrum (VMCIC) szervezésében megtartott civil sajtóreggelin még a Mikulás is részt vett.

Civil Tudósítónktól

Gyarmati Kálmán, a Kőszegfalvi Baráti Kör elnöke - egyben a sajtóreggeli egyik napirendi pontjának előadója - ugyan nem szánon, de mégis igazi Mikulásként érkezett a rendezvényre.

Régóta űzi ezt a szakmát. Nagy puttonyt nem hozott magával, de minden résztvevőt megajándékozott szaloncukorral és Kőszegfalva történetéről szóló könyvvel. Az volt a véleménye, aki a közösségért önzetlenül cselekszik, mindenképpen megérdemel egy kis figyelmességet.

Fotó: György István Péter

Megkérdezték tőle: miért nem hozott magával virgácsot?

Válasza rutinos Mikulásra vall:

- Úgy gondolom, hogy a jelenlevők nagyon jók voltak. Igaz, egy valaki mondta, hogy nem volt jó, neki a bűnbocsánatért ajánlottam, hogy mondja utánam: „Mea culpa, mea culpa. Mea maxima culpa.” Mivel teljesítette a kérést, ő is kapott ajándékot. Virgácsot azért nem hoztam magammal, mert akik egy szervezetért, egy településért önzetlenül dolgoznak, csak jó emberek lehetnek. Lelkileg készülök a karácsonyra sok munkával, közösségi programokkal és sok szeretettel.

A rendezvény végén Kálmán bácsi sietve távozott, mert Kőszegfalván is várták a jó gyerekek, a jó emberek.

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!