Civil

2017.04.08. 15:21

Szavaltak, verset írtak és sütit is ettek a költészet napja alkalmából Jákon

Ják - A költészet napja alkalmából versmondó versenyt rendeztek a jáki iskolában. A megmérettetésre minden harmadikos kisdiák tanult verset, összesen 32-en.

Civil Tudósítónktól

Az első fordulóból a legjobb 14 szavaló jutott tovább. S vajon milyen művek kerültek elő? Öröm, hogy a régi nagyok remekeiből is választottak a nebulók. Petőfi Sándor több klasszikusában is gyönyörködhetett a közönség. A mai magyar költők humorral átitatott költeményei nagy derültséget keltettek a hallgatóság körében. Varró Dániel Hat jó játék kisbabáknak című verse volt a legnépszerűbb. Első helyen Ruzsa Mirabel végzett, második lett Dobos Attila a fent említett Varró Dániel verssel, harmadik helyezést ért el Papp Júlia. A negyedik és ötödik helyre Horváth Viktória és Skrapits Martin került. Jutalomként stílusosan színes jegyzetfüzetet és golyóstollat kaptak a gyerkőcök.

Dobos Attila, Ruzsa Mirabel, Papp Júlia, Skrapits Martin, Horváth Viktória. Fotó: A szerző

Pedagógusaikkal megemlékeztek József Attiláról, aki 112 évvel ezelőtt született s gyertyagyújtással tisztelegtek a költő előtt. S mivel születésnapot ünnepeltek, nem maradhatott el a közös sütizés sem. A bátrabbak saját vers írásával is megpróbálkoztak (Orsós Attila, Kiss Eszter, Büki Noémi, Mondai Flóra, Skrapits Martin és Szabó Gréta). A legtöbb „mű" témája mi is lehetett volna más, mint a tavasz. Ami végre itt van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!