Szenvedélyük a matek

2017. március 19., 13:02 szerző: Civil Tudósítónktól (Tátrainé Kulcsár Irén)
komment
Szombathely - Több mint negyedszázada, 1990 óta rendezi meg „A matematikában tehetséges gyerekekért” Alapítvány a Zrínyi Ilona országos matematikai versenyt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A megyei és országos döntőn a hazai és a határon túli, magyarul beszélő 2–12. osztályos tanulók vehetnek részt. A szervezők célja a matematika népszerűsítése, emellett szeretnék, ha a verseny a logika, a számolás, a feladatértés, azaz a matematika ünnepe lenne, meg az, hogy a diákok örömmel oldják meg a feladatokat.

A gépészmérnök, csillagász, akadémikus szombathelyi Gothard Jenőről elnevezett általános iskola, amely már kétszer is elnyerte a „Vas megye legeredményesebb általános iskolája" címet, különösen nagy figyelmet fordít a matekoktatásra. Az idén az iskola 91 tanulója nevezett be a Zrínyi Ilona matematika-versenyre, a negyedikes Hende Máté továbbjutott az országos fordulóba. Két évfolyam vetélkedő diákjai csapatban is rangos helyezést értek el: a megyei második helyen végeztek.

Fotó: A szerző

A Gothard Iskolában évtizedek óta kiemelten fontos tantárgy a matematika, csoportonként, a hagyományosnál több tanórán oktatják az elhivatott tanárok a matematikát kedvelő, tehetséges gyerekeket. A pedagógusok évről évre rendszeresen hét országos matematika tanulmányi versenyre készítik fel az iskola jó képességű diákjait, közülük sok példás sikerrel szerepel az országos fordulókon.

A versenyekre készülődés és a büszkeségre okot adó eredmények nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a továbbtanulást választók a középiskolai felvételiken is remekeljenek.

Civil Tudósítónktól (Tátrainé Kulcsár Irén)

2017. március 19., 13:02 szerző: Civil Tudósítónktól (Tátrainé Kulcsár Irén)

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...