Civil

2017.07.09. 13:12

Tartalmas két hét a győrvári iskolásoknak

Győrvár - A győrvári általános iskolában, a tavalyihoz hasonlóan, sikeres napközis tábort zártak pénteken.

Civil Tudósítónktól

Az előző év sikerén felbuzdulva az idei nyár kezdetére kéthetes tábort szerveztek a jelentkező tanulóknak. Az Erzsébet alapítványnak köszönhetően a támogatásból változatos programokat valósítottak meg, illetve társasjátékokkal, eszközökkel gazdagodhatott az iskola.

Az önismereti és készségfejlesztő játékok mellett volt lehetőség strandolásra, sok-sok játékra. Túráztak a Vasvári Sánchoz, meglátogatták az egervári várat, fűztek gyöngyből karkötőket, nyakláncokat. A gyerekek egy része kertészkedett, virágokat gondozott.

Egy délelőtt, Horváth Csaba fazekasmester segítségével, a korongozás fogásaival ismerkedtek és a közösen készített munkadarabokat hazavihetik majd a kiégetés után. Az udvari piknikek alkalmából bográcsoztak, sütöttek pizzát és kürtöskalácsot. A napi négyszeri étkezés mellett többször kaptak jégkrémet, valamint a saját maguk által készített aludttejet, vajat, eperlekvárt kóstolhatták meg.

Mindkét hetet egy-egy nagyobb kirándulással fejezték be. Az első hét zárásaként Kőszegen a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban ismerkedtek a védett madarakkal, nagy érdeklődéssel figyelték a Chernel kertben ápolt állatokat. A Jurisics vár és kiállítás megtekintése után a Holdfényliget kalandparkban tették próbára bátorságukat a gyerekek.

A zömmel alsósokból álló csapat minden tagja boldogan és ügyesen vette a kötélpálya egyre nehezedő akadályait. A második hetet a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontban 3D-s interaktív kiállítás és csónakázás, a nagyvázsonyi Kinizsi vár bebarangolása, majd tihanyi séta és balatoni fürdés zárta.

A tábor különlegessége volt, hogy a napközis programba beépítettek egy tematikus blokkot, amelynek során 13 ügyes kezű leány megtanulta a kézi és gépi varrás alapjait. Készítettek tolltartót, válltáskát vászonból, amit saját maguk hímeztek ki különböző népi motívumokkal, ezen kívül ülőpárnákat varrtak a tanulói székekre.

Fotó: Polgár Antalné

Két hét után maradandó élményekkel gazdagodva folytathatja mindenki a nyaralást családi körben. Az iskola 35 tanulójának viszont, szintén a sikeres Erzsébet pályázatuknak köszönhetően, augusztus elején még egyszer lesz alkalma táborozni, immár „ottalvósan”, Zánkán.

Polgár Antalné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!