Csákánydoroszló

2014.09.16. 17:05

Egy élet munkáját sodorta magával a víz Csákánydoroszlón

Csákánydoroszló - Egy élet munkája úszott el az árral. Horváth Milán és családja nem tudja, hogy mit hoz számukra a jövő. Semmijük nem maradt az árvíz után.

Bajdó Bettina

Horváth István polgármester kedden délelőtt a Dózsaligetben a levonuló ár utáni helyzetet mérte fel. A károkról még nem tudott beszélni, annyi biztos, hogy két család elhelyezését hosszabb távon meg kellene oldaniuk. Az egyik ilyen a Horváth család.

- Egyelőre még magunkhoz sem tértünk - mondja Horváth Milán az árvíz által letarolt háznál. - Mindenünk odaveszett. Korábban is voltak árvizek, a tömésháznál is volt fent többször az ár, de ekkora víztömeg még sosem érkezett. Mindent magunk mögött kellett hagynunk. Egyelőre most rokonoknál lakunk, s az önkormányzat is megígérte, hogy segítenek. Ideiglenesen, két hétig el tudnak helyezni minket a faluban lévő házakban. De ez sem végső megoldás csuklik el a hangja.

Horváth Milán hiába próbálta menteni a menthetőt, az árvíz után szinte semmilyük sem maradt (Fotó: Szendi Péter)

Milánéknál szó szerint elúszott minden, az állatok is odavesztek. Van egy hatéves kislányuk, aki beteg, asztmás, neki sem marad semmije az ágyán kívül.

- Próbáltuk menteni a menthetőt, de egy egész lakás felszerelését nem tudtuk kihozni - folytatja Horváth Milán. - Most szó szerint itt állunk semmi nélkül. Nemrég vettünk például új ágyat, új mosógépet, az is biztosan tönkrement. Nincs ruhánk, nincs élelmiszerünk, nincsenek bútoraink. Egyelőre a rokonok tartanak el minket. Ezt már sosem tudjuk pótolni, saját erőből visszaépíteni. Nagyon bízunk benne, hogy talán az állam segít abban, hogy a lakhatásunkat valahogy megoldja.

A család mindössze annyit kér, hogy akiknek van felesleges holmijuk, gyerekruhájuk, játékuk, bútoruk vagy élelmiszerük, jutassák el hozzájuk! Csak olyat kérnek, amire másoknak már nincs szükségük. Nekik most a nagy bajban ez hatalmas segítség lenne.

Tisztelt Olvasóink! Aki tud segíteni a családnak, kérjük, írjon a [email protected] email címre. Köszönjük szépen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!