Csehimindszent

2015.10.12. 11:47

Akadálypályán gyakorolhatták a biztonságos közlekedést a csehimindszenti diákok

Csehimindszent – A tanulók közlekedési ismereteinek, gyakorlati készségeinek bővítése volt a szervezők célja.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

A pedagógusok a Gyalogló Világnaphoz kapcsolódva a gyalogos közlekedés, az úttesten való átkelés szabályairól tartottak ismertetőt és filmvetítést a gyermekeknek. A Vasvári Rendőrkapitányság két munkatársa, Tőkés Attila és Rozner Szabolcs közlekedésbiztonsági előadást tartott a diákoknak.

A tanárok és a kapitányság munkatársai az iskola udvarán akadálypályát építettek, itt gyakorolhatták a tanulók a szabályos gyalogos, kerékpáros és rolleres közlekedést. Jelzőtáblák segítették őket.

– Intézményünk nemrégiben 27 kerékpárt és 15 rollert vásárolt. Közös túrázásokat tervezünk ezekkel a jövőben. Azért is szerveztük a közlekedésbiztonsági hetet, hogy a diákok elsajátítsák a járművek biztonságos használatát és a közlekedési szabályokat. Így bátrabban indulunk majd hosszabb biciklitúrákra is. – emelte ki a közlekedési hét egyik legfontosabb hasznát a program végén László Jánosné iskolaigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!