Csepreg

2016.08.17. 19:05

Hordógurítás és avatás Csepregen

Csepreg - Hordógurítással avatták fel a megújult Csokonai utcát, ahol évek óta nem történt nagyobb útfelújítás.

Cseszkó Tamás

A hordógurítás hagyományát elevenítették fel: a babona szerint aki elsőként kel át egy új hídon vagy úton, azt balszerencse éri. Mivel a hordó lesz az első, őt éri a balszerencse, méghozzá az, hogy csapra verik és kiürítik a tartalmát. Így volt ez Csepregen is, ahol nagy ünnep kerekedett a Csokonai utcában.

- 2009 óta csaknem tíz éve nem volt ekkora horderejű útfelújítás a városban - mondta el Vlasich Krisztián polgármester, kiemelve, hogy 3600 négyzetméter aszfaltot használt el a kivitelező a munkálatok során. Az utcára több tíz millió forintot költöttek, a forrást egy nyertes minisztériumi pályázat és a város önereje biztosította.

fotó: Cseszkó Tamás

- Nem állunk meg, a Szombathelyi utca felújításával folytatjuk a jövő építését, erre szintén sikerült támogatást szereznünk 14 millió forint értékben - húzta alá a polgármester, aki Hárominé Orbán Erika alpolgármesterrel és Ágh Péter országgyűlési képviselővel közösen gurította át a hordót a hídon.

- A most elkészült út remekül összefoglalja Vlasich Krisztán polgármester másfél éves munkáját - fogalmazott Ágh Péter, hozzátéve, hogy ahogy az utak felújítása esetében, úgy az élet számos területén sok még a tennivaló Csepregen. - Vitathatatlan tény, hogy közös összefogásunknak köszönhetően megkezdődött a fejlődés a városban, a polgármester valós eredményeket tud felmutatni, amelyekre minden Csepreget szerető büszke lehet. A képviselő emlékeztetett, miközben egyesek az interneten napi szinten gyártanak hazugságokat és a „kákán is csomót keresnek”, addig a városvezetés vállvetve dolgozik összefogva azokkal, akiknek fontos a város jövője.

Címkék#Csepreg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!