Egyetem

2010.04.28. 09:05

Diáknapok második nap: Libadressz és sör tájfutás Hadházival, Bikinivel

Libadressz és sör tájfutás várt még a csapatokra tegnap délután, majd Hadházi László full-full-teltházas előadása után Sipőcz Rock Band és a Bikini együttes lépett fel.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 

A délután a sport jegyében telt, kezdvén a Libadressz futással (női ruhában kell rohanni a rektorcsapatokból két-két embernek), s állomásokon különféle feladatokat teljesíteni. Hogy a városban ilyenkor mit gondolnak a járókelők a női ruhás fiúkról? Talán nem is baj, hogy nem tudjuk.

 

 

 

 

A Libadressz futás után Sör tájfutás következett, amely alatt több helyen sört kell inni a rohanó résztvevőknek, kerítést avagy sorompót mászni s végül a célban egy pohár (fél liter) tejjel fejezhetik be a versenyt.

 

 

 

 

Az RTL Klubból is ismert humorista, Hadházi László stand up comedy műsora rég nem látott tömeget vonzott a SEK dísztermébe. Bátran kijelenthetjük, ha elérték volna, még a csilláron is lógtak volna a hallgatók.

 

 

A koraesti egy órás nevetés után a nagyszínpadon a Sipőcz Rock Band, majd este tíz órától a Bikini együttes lépett fel.

 

Bikini koncert, avagy fagyi életre-halálra

Az egyetem belső udvarán lévő sportpályára felállított nagyszínpad előtt egyre duzzadó embertömeg várta a Bikini együttes koncertjét. Már a hangolás alatt érezni lehetett, hogy jó hangulatú énekelős-táncolós mulatságban lesz részünk. Így is lett.

Zsúfolásig megtelt szerdán éjjel az egyetem udvara, hiszen (nyilván) nem csak az egyetemisták szeretik a mára örökzölddé vált dalokat, hanem rengeteg „külsős” vendég is érkezett. Néhány perc alatt bemelegedett a közönség, így a zenekar gyakorlatilag egy többszáz fős vokállal kiegészülve prezentált fergeteges hangulatú, másfél órán át tartó bulit.

A D. Nagy Lajos vezényletével működő együttes már évtizedek óta szerez örömet hallgatóinak dalaival, s a ma esti fellépésükre kilátogatott rajongóiknak sem lehet okuk panaszra! Az összes nagy sláger elhangzott: adtunk helyet magunk mellett, nyaltunk fagyit, jártunk közeli helyeken is; aminek következtében többen rekedtre kiabált hanggal próbáltak fertőtlenítő italt rendelni a sörsátorban. 

 

 

Szépségek próbája, ittas vetélkedők és ingyen ebéd

 

 

A délelőtt folyamán óriás társas játék várta a rektorcsapatokat, ami alatt ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, s emellett több felest is le kellett gyűrniük a tűző napon (természetesen mindezt normális keretek közt, s nem kötelező jelleggel). Míg az udvaron társasozás folyt, addig a Díszteremben a holnapi NymE Szépe döntőre próbáltak a szépségverseny jelöltjei.

 

 

 

 

 

 

Mindezután ingyenebéd, henna, üvegékszerek és némi szieszta várta a csapatokat a sörkertben, hogy felkészülhessenek a délutáni vetélkedőkre, esti koncertekre

 

 

 

 

Normandiai Perint-partraszállás tojásháborúval

 

 

A hagyományok szerint idén sem maradt el a fáradt rektorcsapatoknak hajnali kilenc órakor tartott tojásháború a Perint -arton. A több tálca (lejárt szavatosságú) tojás várja a csapatokat, amit a vízben (egy erre épített vízi jármű segítségével) kell megközelíteni. Miután az utolsó tojást is eldobták a csapattagok kötélhúzás következik, amely feladat veszteseit általában vízbe ránt a másik csapat. A tojásháború és a partraszállás majd egy órás program a csapatoknak, ezután különféle vetélkedők következnek az egyetem udvarán.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!