Életmód

2014.07.20. 15:40

A közös játéktól lesz felejthetetlen egy leánybúcsú

Keschl Zita két hét múlva örök hűséget esküszik a választottjának. A múlt szombat azonban a barátnőkkel, kolléganőkkel való bulizásé volt. A lánybúcsún mi is ott voltunk.

Simon Erzsébet

Jóllehet az utasok némelyike összevont szemöldökkel meredt arra a vidám hölgycsapatra, amelyik piros egyenpólóban kacagott az Ady téri autóbusz-állomáson, a többség vevő volt a játékra. A padokon ülők elpilledtek a kánikulában, eleinte sokan nem tudták mire vélni a társaság jókedvét. Aztán megvilágosodtak, amikor az egyik piros pólós kivált a hölgykoszorúból, és egy rózsaszín blúzos fiatal lány felé sietett. Üdvözölték egymást, majd az előbbi fennhangon közölte az érkezettel: csak akkor kap felszállási engedélyt az egyik községbe induló járatra, ha megszerzi a jegyre valót.

Ezt pedig úgy tudja megtenni, ha az átnyújtott kosár muffint eladja a buszállomás utasainak. A rózsaszín pólós lány fejére diadémot, alkalmi fátylat húztak, jelezve, hogy itt valami emlékezetes dologra készülnek. Ki is derült aztán így, hogy lánybúcsúra jöttek össze a hölgyek: a megyei kórház fizioterápiás osztályának gyógytornászai. Egyik kolléganőjük, Keschl Zita fejét hamarosan bekötik. Ildomos hát neki megszervezni a mókás estet, gondolták.

Az Ady téri buszállomáson várakozó Boda Zoltán is szívesen adakozott Keschl Zita muffinjáért. Fotó: Simon Erzsébet

A lánybúcsúnak persze nem feltétlenül pucér vetkőzős fiúkról, lerészegedésről kell szólnia, az est sokkal inkább a közös játéktól lesz felejthetetlen. A tucatnyi gyógytornász – lányok, anyák, nagymamák – közösen találtak ki különféle teljesítendő feladatokat az ara számára. Nem a kínos helyzetbe hozás volt a cél, sokkal inkább azt szerették volna letesztelni a munkahelyi kollektíva tagjai, hogy elég érett-e az asszonyszerepre a kolléganőjük.

Nos, Zita el is képedt az első feladaton, s meg is jegyezte halkan: most akkor nekem tarhálnom kell?... A buszállomás utasai persze segítőkészek voltak, a muffinos kosár egykettőre kiürült. A buli helyszínére – ezt sorsolással választották ki, s hogyhogy nem, a menyasszony főnöknőjének helyközi járattal elérhető kertje találtatott rá érdemesnek – meg is érkeztek együtt, s mondhatni, Zita ott sem vallott kudarcot.

Illat alapján felismerte a fűszereket, tapintás után a tárgyakat, és mit neki gombot varrni, zoknit párosítani, lufit borotválni!...A szerelmi vallomás összeállításáról nem is szólva! Mert valljuk be, a legtöbbünknek bizony nem kis fejtörést okozna szívhez szóló mondatokat összerakni a proprioceptív tréning, scapula, Atlas profilaxis szavak beépítésével...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!