Életmód

2017.04.05. 18:01

Így rejtse el a húsvéti meglepetéseket!

Nincs kertje, de szeretné ravasz módon elrejteni a kicsik elől a nyuszi ajándékait? Segítünk néhány tippel.

Elek Szilveszter

Bár a nyuszi a zöldben szereti elrejteni a meglepetéseit, ha lakótelepen él, félő, hogy mire ráveszi gyermekét, hogy szakadjon el a számítógéptől, egy kutyus már előkóstolja a parkban elrejtett édességet...

Maradt tehát a lakás, de ne csüggedjen, inkább használja bátran a fantáziáját! Ha elég ügyes, és nem fél feladványokat is adni a lurkóknak, akár hasznot is húzhat a hajcihőből.

Luci már meg is talált egy édességekkel teli húsvéti kosarat
Fotó: Nagy Jácint

FŰSZERNÖVÉNYEK

Amennyiben elég fűszernövény van az ablakpárkányon, akkor az legalább már hiteles környezet, ugyanis úgy festhet, mint egy bozótos, ahová szívesen befészkelné magát a nyuszi. Ráadásul, ha ezt választja, tesztelheti gyermeke botanikai tudását: feladványokkal vezesse rá, hogy melyik fűszernövény tövében rejtőzködik az édesség. De vigyázzon! Ha pontatlanul fogalmazza meg a kérdést, lehet, hogy a sok keresgéléstől olyan illata lesz a "kincskeresőnek", mint a fűszerkeveréknek!

GYÜMÖLCSTÁL

Ha ebbe rejti a tapsifüles meglepetéseit, akkor a gyermekek biztosan lemozogják a kalóriát, ami az ajándéknak szánt édességekben van, ugyanis ott garantáltan nem fogják keresni, inkább tűvé teszik az egész lakást. A bátrabb szülők esetleg egy kivit vagy mangót is becsomagolhatnak a csokitojás papírjába!

ELRAKODÁSRA VÁRÓ RUHAKUPAC

Ha a húsvéti nyuszi olyan szorgalmas, hogy az egész golyóbison szétteríti az édességeit, akkor a gyermek igazán képes lehet azokért cserébe arra, hogy végezzen egy kis házimunkát - és ha már megemelte a kupacot, hogy meglelje alatta az édességet, akkor nem is olyan nehéz rávenni arra, hogy vigye be a ruhákat a szobájába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!