Életmód

2015.05.11. 09:14

Manikűr tippek és trendek (x)

Ha nem megfelelőek a körömápolási szokásaink, akkor töredezett és elszíneződött körmökhöz vezethetnek, illetve nem utolsó sorban még a manikűrünk is sokkal gyorsabban megkophat.

Írunk pár tippet, hogy hogyan marad hosszantartó a manikűröd, és hogy idén milyen manikűr trendekre számíthatsz!

Ne fesd közvetlen hidratáló krém felkenése után körmeid, mert a krém megakadályozza, hogy a lakk a körmeid felületére tapadjon, így a felvitt szín, foltossá válhat, és néhány órán belül le fog pattogni körmödről. Mielőtt nekilátsz moss kezet szappannal, majd szárítsd meg a körmeid. Fontos: acetonnal ne próbáld meg eltávolítani a felesleges zsírt a körmeidről, mert az oldószer megnehezítheti a lakk felvitelét.

Ha nude, vagy világos lakkokat is használsz, akkor se hagyd ki az alaplakkot, mert sokkal tartósabbá teszi manikűröd. A másik nagy előnye, ha sötét lakkot használsz, megvédi körmeid a sötét színek által előidézett sárga foltoktól.

A fedőlakk hosszú napokkal tartósabbá teszi manikűröd és fényt is kölcsönöz neki.

Egy tápláló olaj rendszeres használatával könnyedén megelőzheted a körömágybőr és a körmök körüli bőr megvastagodását és kiszáradását. A körömágybőr levágása fertőzésekhez is vezethet.

Gyengévé és töredezetté teheti a körmeid a nem megfelelő reszelési technika. Mozgasd óvatosan a reszelőt a körmök végén valamelyik tetszőleges irányba. Fontos, hogy ne reszelj mindkét irányba, különben könnyen felsértheted a végeket.

A szárítást könnyítő termékek acetont tartalmazhatnak, ezáltal pedig jelentősen lecsökkenthetik a manikűröd tartósságát. Ha nagyon sietős dolgod van, akkor áztasd a kezeid hideg vízbe vagy kend be a körmeid ápoló olajjal.

2015 tavasz manikűr trendjei:

Idén még akkor is divatos lehetsz, ha lekopott a körömlakkod. Nézd meg az idei manikűr trendeket:

Legalább egy szezon erejéig nem kell majd szégyenkeznünk, ha egy picit megkopik a lakk a körmeink végén. Mert egy új stílus a ‘tönkrement’ körmök is jelen lesznek idén. Nem kell más, minthogy szokás szerint belakkozod a körmeid, majd egy mozdulattal letörlöd körömlemosóval, úgy, hogy csak egy csíkban maradjon a körömágy alatt egy kis festék.

2015-ös tavaszi körömlakk divat egyik uralkodó színe a korall szín lesz. Ha a korall nem tartozik a kedvenceid közé, akkor próbálkozz egy barackosabb színnel.

A geometriai minták divatosabbak lesznek, mint valaha. Egyszerű rácsos és cikk-cakk minták. Így mindössze egy vékony hegyű ecsetre lesz csupán szükséged, hogy megalkosd akár egyedi elképzeléseid.

A diszkrét megoldások híveinek fognak leginkább tetszeni a visszafogott csíkok. Körmeinket akár egyetlen vonallal ékesíthetjük.

Negatív tér manikűrként körömdíszítési lényege, hogy a körmök kifestése során kihagyunk egy tetszőleges formájú és nagyságú területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!