Életmód

2014.08.31. 14:50

Mentsük meg a lábat - A betegségek zöme vérellátási zavarokon alapul

A nyugati orvoslás mellett egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, melyekkel a szervezet működését támogatva, mellékhatás mentesen lehet javulást elérni. Ilyen a Bemer-terápia és a mofetta is.

Simon Erzsébet

A betegségek mintegy kilencven százaléka vérellátási zavaron alapul. A mozgásszegény életmód, a stressz, a rossz légzés, az egészségtelen táplálkozás, illetve a környezeti ártalmak miatt a hajszálereink beszűkülnek, így a szöveteinkhez és sejtjeinkhez nem jut el a megfelelő mennyiségű oxigén és tápanyag. A statisztikai adatok szerint Magyarországon érszűkület miatt évente ötezer, nemzetközi szinten egymillió végtagot amputálnak.

- Tudjuk, hogy a szívünk milyen fontos feladatot lát el a vérkeringésben, de azt már kevesbé, hogy a hajszálereinknek mennyire lényeges a szerepük - mondja Molnárné Horváth Anita fizioterapeuta. Sejtjeink tápanyag- és oxigénfelvétele, energiatermelése, az anyagcserevégtermékek leadása, az immunrendszerünk aktivizálása a hajszálerek tartományában történik. Egy korlátozott vagy zavart mikrokeringés során sejtjeink gyorsabban öregszenek, ami számos betegség vagy rendellenesség kialakulásához vezethet. Ezért kiemelkedően fontos ennek a területnek a védelme minden életkorban. Erre kiválóan alkalmas a Bemer készülék.

Molnárné Horváth Anita fizioterapeuta Bemer-készülékkel kezeli az érszűkületes lábat. A terápia hatására kitágulnak a hajszálerek, javul a sejtek regenerációja. Mofetta kezeléssel kombinálva még hatékonyabbá tehető a testszövetek oxigénellátottsága (Fotó: Maitz Kinga)

Az érrendszer egészének kezelésében vezető szerepet betöltő technológiát öt nemzetközi szabadalom védi. A kezelés során néhány percen belül aktivizálódnak a test saját folyamatai, ez pedig végső soron a szervezet valamennyi funkciójának javulásához vezet. Hatására kitágulnak az ereink, különösen a hajszálerek, emelkedik a sejtek energia szintje, a szövetekben megnő az oxigénellátottság, erősödik az immunrendszer. A szakember szerint a széndioxidos szárazfürdővel kombinálva még hatékonyabb az érszűkület kezelése. A mofetta kezeléseknél a széndioxid a bőrön átdiffundál a szövetekbe, specifikus értágító hatást gyakorol a perifériás keringésre, a mikrocirkulációra, másodlagos úton pedig a szívműködésre fejt ki kedvező hemodinamikai hatást. Magyar feltalálók fejlesztették ki a kabint, melybe tisztított széndioxidot lehet bevezetni, és így lehet kihasználni ennek a terápiás hatását földrajzi helytől függetlenül.

Címkék#egészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!