Életmód

2016.02.13. 11:12

Nem kellemes, de hasznos - Méregtelenítsünk okosan!

A múlt héten arról írtam, hogy milyen tünetekből állapíthatjuk meg, hogy elsavasodott a szervezetünk, most pedig arról lesz szó, hogyan szabaduljunk meg a bennünk felhalmozódott mérgektől.

Gyenes Csilla

Az általunk ajánlott „böjtös”, méregtelenítő időszak nem vallási indíttatású, semmiféleképpen nem szeretnénk, ha bárki testi-lelki korbácsolásként élné meg.

Azt tudnunk kell, hogy a méregtelenítés folyamata során a megváltozott életmód következményeként az embernek lehetnek kellemetlen tünetei. De aki nem riad vissza ezektől a kezdeti kellemetlenségektől, idővel egyre több boldogító oldalát élheti meg a kilenc héten át tartó, ajánlott természetes élet- és gyógymódrendszernek.

Ahogy megváltoztatjuk táplálkozásunkat, életmódunkat, a testünk úgy szabadul meg a mérgező anyagoktól, érezni fogjuk, hogy beindulnak szervezetünk öngyógyító folyamatai. Akinek komoly krónikus betegsége van, az csak az orvosa tanácsát meghallgatva vágjon bele a programba!

Semmi nem kényszer, de azt tudnunk kell, hogy csak és kizárólag akkor lesz tökéletes az eredmény, ha százszázalékosan megváltoztatjuk a gondolkodás- és az életmódunkat is.

Hagyjunk fel a kávé, az alkohol fogyasztásával a program idejéig! Kávé helyett, ha alacsony a vérnyomásunk, igyunk zöld-, rozmaring- vagy gyömbérteát! Lúgosít, és nem savasít, ha a reggeli éhomra ivott kávét becseréljük egy jó pohár frissen csavart citromos vízzel, vagy a kúra elején egy pár napig fogyasszunk híg almaecetes mézes vizet.

Ne fogyasszunk konzervet, félkész terméket, ételízesítőket, üdítőket! Minden ételünket készítsük magunk, jó minőségű alapanyagokból! Csökkentsük a sóbevitelt, hagyjuk el a cukros és fehér lisztből készült ételek fogyasztását! Együnk keveset és kalóriaszegényen, de többször egy nap! Csökkentsük minimálisra a kozmetikumokkal, házi vegyszerekkel való érintkezést!

A kúra indításakor és később is hetente egyszer tartsunk lébőjt napot! Ekkor csak frissen préselt vagy turmixolt zöldség, gyümölcslevet, gyógyteát igyunk! Naponta a program alatt igyunk összesen 3 liter folyadékot zöldségleves, tisztított víz, frissen préselt gyümölcslé, tea formájában! Hagyjuk el, vagy csökkentsük minimálisra a sertéshús- és tejfogyasztásunkat, viszont együnk hetente többször halat! A program elején egy pár napig, később már elég hetente átmosni beöntéssel a vastagbelünket. Együnk minden étkezéshez friss vagy párolt zöldséget, friss csírákat, fogyasszunk gyakran kását kölesből, hajdinából, kukoricából, zabpehelyből, olajos magvakkal!

Erősen beindítja a méregtelenítést az izzadás, a nem túlzásba vitt, mindennapos mozgás, és a heti egy szaunázás, úszással kombinálva. Mindennap többször igyunk az alábbi teakeverékből: csalán, kakukkfű, nyírfalevél, borsosmenta, gyermekláncfű. Amikor megindul a nyírfa nedvkeringése, kis lyukat fúrok a fa törzsébe, vagy megvágok egy lehajló ágat és felfogom a kifolyt „viricset”. Üdítő, finom, méregtelenítő ital. Viricselésre fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!