f1

2016.11.28. 09:29

Hamilton piszkos játékot játszott

Így fogalmazott Sebastian Vettel

Tajthi Andrea

Fotó: Tóth Zsombor

Sebastian Vettel Lewis Hamilton vasárnapi taktikáját "piszkos játéknak" nevezte.

Ahoz, hogy Hamilton legyen a világbajnok, arra lett volna szükség Abu Dhabiban, hogy a brit versenyző nyerjen, Rosberg pedig a negyedik, vagy annál rosszabb helyen zárjon. Hamilton vezette a versenyt a rajttól kezdve, és igyekezett kissé feltartani a mezőnyt, remélve, hogy a második helyen haladó Rosberget így még megelőzhetik, vagy netán kiüthetik a versenyből. A verseny végére Vettel került Rosberg mögé, ő azonban nem akart beleszólni a bajnokság végkimenetelébe, így nem nagyon próbálkozott honfitársa megelőzésével.

"Bonyolult volt a helyzet a végén, mibel Lewis piszkos játékot játszott." - mondta Vettel a verseny végén a rádióban.

"Nico mögött gyorsabb voltam, mivel Lewis lassaan haladt, de az egyenesekben nagyon, nagyon gyorsak voltak." - mondta a német már a sajtótájékoztatón. "A Red Bullal könnyű volt a helyzet, mert Max nem használhatott DRS-t ott, ahol Nico igen. A második egyenesben benéztem, de Nico jól védekezett. Nem akartam hülyeségbe belemenni, mivel Lewis is közel volt, és ha bepróbálkoztam volna belülről, vagy kívülről, fennállt volna a veszélye annak, hogy nekiütközök Lewisnak. Kritikus volt a helyzet, mert láttam, hogy Max is közeledik mögöttem."

Vettel úgy véli, Rosberg megérdemelten lett bajnok.

"Szerintem az ember nem nyer bajnoki címet pusztán szerencsével, most Nico nyert és megérdemelten lett bajnok." - vélekedik a négyszeres bajnok Vettel. "Az ember néha talán peches, néha talán szerencsés az autójával kaocslaban, olykor vannak jobb évek, olykor rosszabbak, ez viszont most Nico napja, és úgy gondoljuk, megérdemli a bajnoki címet."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!