f1

2016.05.27. 17:51

A Pirelli elégedett az új ultra lágy abroncs debütálásával

Az olasz gumigyártó szerint sikeres bemutatkozáson esett túl az új keverékük.

Kovács Noémi

Fotó: Mercedes AMG Petronas

A 2016-os szezonra a Pirelli új keverékkel állt elő a száraz versenyen bevethető abroncsok palettáján. Idáig négy keverék állt a mezőny rendelkezésére: a kemény (narancssárga), a közepes (fehér), a lágy (sárga) és a szuper lágy (piros), ezek sorát bővíti majd az ultra lágy abroncs, amelyet főként az utcai jellegű pályákon vetnének be. A Pirelli elégedett a csütörtökön látottakkal.

„Van néhány remek visszajelzésünk az ulta lágy abroncsokról, amikből kitűnik minden olyan eredmény, amit szerettünk volna: extra teljesítmény és a stratégia befolyásolásának lehetősége. Arra számítunk, hogy több mint 15 kört lehet teljesíteni ezzel az abronccsal, utána viszont szükség lesz a kerékcserére.” – kezdte az olasz abroncsgyártó sportigazgatója.

„Az érdekes kérdés az lesz, hogy ez eltereli-e bármely versenyzőt az egy kiállásos stratégiától, amely a győztes taktikát jelentette a legutóbbi 4-6 Monacói Nagydíjon. Mindenkinek rengeteg adatot kell majd átnéznie a szombati szabadedzés alatt a végső konklúziók levonásához – amikor viszont már egészen más lehet a pálya állapota.” – tette hozzá Hembery.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!