f1

2015.11.26. 15:12

A Williams leszerződtette Lance Strollt

Fiatal kanadaival bővül a Williams csapata

Tajthi Andrea

Fotó: Williams Martini Racing

A Williams Martini Racing bejelentette, hogy a kanadai Lance Stroll csatlakozik a csapathoz, mint fejlesztő versenyző.

A 17 éves Lance idén futamot nyert az FIA Formula 3 European Championship-ben, és a Toyota Racing Series bajnoka lett, a Ferrari neveltjeként.

A versenyző most azonban a Williamshez csatlakozik, szerepe pedig hasonló lesz, mint Bottasé volt a csapatnál 2011-ben. A program során Lance sok időt tölt majd szimulátorozással, illetve teendője lesz a gyár különböző részlegeiben is, illetve mérnöki és marketing területen is oktatást kap majd.

Mindezen kívül újabb szezont teljesít majd 2016-ban az F3-ban.

"Megtisztelve érzem magam, hogy egy ilyen nagyszerű csapat tagja lehetek, melynek ilyen történelme és sikerei vannak." - mondta Lance Stroll. "Alig várom, hogy megkezdjem a munkát a Williamsszel és remélem, hogy nagy dolgokat tudunk majd elérni együtt a következő években. Ez egy nagyon izgalmas és fontos időszak a versenyzői karrieremben. A végső cél eljutni a Forma-1-be, azóta így gondolom,hogy apám megvette nekem az első gokartoma az ötödik születésnapomra."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!