f1

2015.03.01. 15:57

Arrivabene provokálni akart

A Ferrari csapatfőnöke nem ért egyet Ecclestone-nal, ezért ült a lelátóra.

Tajthi Andrea

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari főnöke, Maurizio Arrivabene nem mást, mint Bernie Ecclestone-t próbálta provokálni azzal, hogy a barcelonai teszten kiült a lelátóra a nézők közé.

Arrivabene Esteban Gutierrez tartalékversenyző és Massimo Rivola sportigazgató társaságában nemes egyszerűséggel helyet foglalt a lelátón. Az olasz azt mondta, úgy döntött, így tiltakozik, illetve hívja fel a figyelmet azon pletykákra melyek szerint csökkentik a rajongók által megvásárolható paddockjegyek számát az Ausztrál Nagydíjra.

"Azt hallottam, hogy Ausztráliában limitáltabb lesz a megvásárolható paddockjegyek száma, ez pedig szerintem nem elfogadható. Szóval azt mondtam a srácoknak, hogy oké, ha az lesz a helyzet, hogy üres lesz a paddock, akkor jobb ha elkezdjük szokni, hogy mi megyünk ki az emberek közé és ülünk le a lelátókon." - mondta Arrivabene.

"Azt kell, hogy mondjam, jó élmény volt, fejhallgatón pedig tudtuk követni így is a tesztet. A nézők pedig igazán tisztelettudóak voltak, képeket készítettek. Jó tapasztalat volt és remélem mások is így tesznek majd."

Arrivabene jártas a marketingben, és úgy véli, a Forma-1-nek szüksége van az ilyen akciókra, hogy a rajongók befogadóbbak legyenek.

"Ez egyfajta provokáció volt, de szeretem az ilyenfajta provokációt. Mondtam, hogy közelebb kell hozni a Forma-1-et az emberekhez. A rajongók között ültünk. És nem szeretnék a jövőben üres paddockot látni, ez nem jó irány. Semmi nem dőlt még el, de beszélnünk kell a csökkenő paddockjegyekről. Hiszen általában amiről pletykálni kezdenek, az meg is valósul. Szóval kiültem a lelátóra, mielőtt ez is megvalósulna. Az exkluzivitás nem azt jelenti, hogy a paddock kong az ürességtől. Ez az én véleményem."

"Én nem golfozok, de néha megnézem a tévében és az az egyik legexkluzívabb sport. Pedig amikor játszanak, több ezer ember megy a játékosok után."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!