f1

2015.09.26. 13:27

Arrivabene: Vettel jobb, mint Schumacher

A Ferrari csapatfőnöke összehasonlította a két német világbajnokot, és meglepő eredmény született.

Komenda Vivien

Fotó: Scuderia Ferrari

Mikor tavaly ősszel bejelentették, hogy Sebastian Vettel a Ferrarihoz igazol, egy hét sem telt el, máris Michael Schumacherrel kezdték összehasonlítani. Ez a négyszeres világbajnok számára elég bosszantó lehet, ám sokan csak arra utalnak a hasonlítással, hogy mindkét német az olasz csapat egy gyengébb időszakában érkezett az istállóhoz, és gyakorlatilag közösen építették újjá azt.

Maurizio Arrivabene is elmondta véleményét a témával kapcsolatban.

„Sokak szerint Sebastian csak azért tudott annyi címet nyerni, mert a Red Bullal versenyzett, ami kétségkívül a legjobb autó volt ekkor.” – nyilatkozta az olasz Corriere della Sera napilapnak. „Bizonyos pillanatokban még bennem is megfordult ez a gondolat. Ám most, hogy együtt dolgozhatok vele, elmondhatom, bizonyos módon jobb, mint Schumacher. Különösen a karaktere.”

Arrivabene, aki már a 90-es évek óta kapcsolatban áll a Ferrarival, hozzátette: „Michael inkább visszafogottabb személyiség, Sebastian pedig közvetlen a csapat összes tagjával.”

A világbajnoki cím nem téma a csapatnál

Ahhoz, hogy Vettel utolérje hétszeres világbajnok honfitársát, még háromszor meg kell nyernie a világbajnoki címet. Erre az idei évben nincs túl nagy esélye annak ellenére, hogy a Ferrari egyértelműen jó úton halad.

„Nem hinném, hogy komoly esélyünk lenne még idén. Matematikailag még odaérhetünk, de a Mercedes hihetetlenül erős.” – zárta az olaszok csapatfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!