f1

2016.05.05. 18:24

Button tavaly majdnem a Williamshez igazolt

De lehet, hogy idén már tényleg aláírják a szerződést?

Kovács Noémi

Fotó: McLaren

A Sky F1-es tudósítójának, David Croftnak értesülései szerint a tavalyi évad folyamán Jenson Button igen intenzív tárgyalásokat folytatott a grove-i istállóval, hogy megkaparintsa Valtteri Bottas esetlegesen megüresedő helyét. Azonban a 2016-os szezonra mindenki maradt a helyén, idén viszont mind Jenson Button, mind Felipe Massa kontraktusa le fog járni, így a pletykák ismét szárnyra kaptak.

A 2009-es világbajnok a Williamsnél kezdte Forma-1-es pályafutását, és még mindig jó kapcsolatot ápol Sir Frank Williamsszel és lányával, Claire Williamsszel, így pályafutásának szép lezárása lenne, ha náluk tenné le végleg a bukósisakot.

Annál is inkább ezen megoldás felé billen a mérleg nyelve, mert a McLaren alkalmazásában ott van Stoffel Vandoorne, akinek fejlesztésébe és protestálásába a wokingi istálló már hatalmas erőforrásokat fektetett: ennek eredményeként a belga versenyző igen meggyőző fölénnyel nyerte meg a GP2-s bajnoki címet – több rekordot megdöntve -, ráadásul sikerrel mutatkozott be Fernando Alonso helyén a Forma-1-ben és megszerezte az istálló első pontjait.

„Amennyiben a Red-Bull számára problémát okoz versenyzői felállása, úgy Stoffel jelenti a másik problémát a McLaren számára. Rengeteget fektettek bele, remek versenyzővé nevelték és most már tudják, hogy jó munkára képes a Forma-1-ben is. Fernando menesztése nem járható út, mivel még egy éve hátra van a szerződésből. Talán Jenson révén jöhetne? Mindenesetre ez olyasmi, amiről a szezon későbbi részében el kell beszélgetniük.” – mondta el David Croft a Sky hasábjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!