f1

2016.05.25. 09:13

Csak két erőforrás egy szezonra?

Radikálisan tovább csökkenhet az elhasználható motorok száma egy szezonban

Motorsport Csatorna

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Már így sem sok erőforrást használhatnak egy szezon során a versenyzők, ezt a számot azonban drasztikusan tovább csökkenthetik 2019-től.

Nem lesz könnyű dolgok a mérnököknek, hogy megfelelő erőforrásokat fejlesszenek 2019-re. Az FIA ugyanis tovább csökkentené az egy szezon során felhasználható erőforrások számát.

Jelenleg minden versenyzőnek 5 erőforrás érhető el (ha egy futammal kevesebbet rendeznének a szezonban, csak 4 lenne), azonban a német Auto Motor und Sport szerint 2019-re ezt a számot mindössze kettőre csökkentenék, függetlenül attól, hogy hány futamból áll majd a versenynaptár.

Arra a kérdésre, hogy ehhez vajon tud-e majd alkalmazkodni a Mercedes, a Ferrari, a Renault, és a Honda, az FIA versenyigazgatója, Charlie Whitinf így felelt: "Biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog nekik, mivel a gyártók és magabiztosak és elfogadták ezeket a számokat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!