f1

2016.10.26. 10:53

Ecclestone most már szabadkozik Rosberggel kapcsolatban

Szerinte csak a fele igazságot írták meg a lapok, a botrány kedvéért

Vámosi Péter

Bernie Ecclestone kénytelen megvédeni azon keresetlen szavait, melyben kijelentette, hogy Lewis Hamilton bajnoki címe jobbat tenne a 2016-os Forma-1-es szezonnak, mintha azt Nico Rosberg nyerné. Austinban Hamilton a poleból nyert, de a német pilóta még mindig őrzi 26 pontos előnyét, ami kellhet is majd egészen a szezonzáróig.

A Forma-1 ura azonban az Amerikai Nagydíj alatt közölte a brit lapokkal, hogy reméli, hogy Hamilton megnyeri egymást követően a harmadik bajnoki címét is, mert ahogy fogalmazott, Rosbergről egyszerűen nincs mit írni. A Mercedes részéről nyilatkozó Niki Lauda kifejezetten igazságtalannak gondolja ezen megnyilatkozást, pláne a bajnokság jelenlegi fázisában.

Amikor a német Bild újra szembesítette Ecclestone-t a kialakult helyzettel, annyival elintézte, hogy kiragadták a mondatait a szövegkörnyezetéből. A 85 éves üzletember még meg is sértődött: "Elég szégyen ettől az újságtól, hogy csak a felét írta meg annak, amit valójában mondtam. Semmi bajom Nicoval, egy remek pilóta, de Lewis kiváló nagykövete a Forma-1-nek az egész világon. Rosberg is megérdemelten lenne bajnok, mert jó munkát végzett, és neki van a legtöbb pontja. Azonban nézzük már meg azt is, hogy Lewis milyen munkát végez a pályán kívül is! Elmegy beszélgetős műsorokba, vörös szőnyeges eseményeken vesz részt, és mindenütt ahol megjelenik, a Forma-1-et mint márkát népszerűsíti. A száguldó cirkusznak, és nekem mint ennek a szériának a promoterének nem is tehetne ezzel jobbat."

Hamilton valóban celebként is odatette magát most Austinban, hiszen az ő meghívására érkezett a versenyre az Oscar-díjas Christoph Waltz, a teniszcsillag Venus Williams, és a síben érdekelt Lindsey Vonn. Ecclestone nem is szűkölködik dicséretben: "Lewis a valaha volt legjobb bajnokunk."

Ezen magyarázat ellenére egykori versenyzője, Niki Lauda még mindig zabos, és ennek hangot is adott: "Jobb lett volna, ha magában tartja a véleményét, vagy ha már mindenképp el akarja ezt mondani, akkor a szezon után. Jelen pillanatban ilyet kijelenteni Nicoval szemben kifejezetten unfair."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!