f1

2015.09.13. 16:06

Ericsson orvosi segítséget kapott

Marcus Ericsson keményen dolgozott azért, hogy ő lehessen a Sauber eredményesebb versenyzője.

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Az idei szezon elején a brazil újonc, Felipe Nasr jobban teljesített, mint Ericsson. Mostanra azonban Ericsson lépést tud tartani csapattársával.

"Az autó gyors volt, de én nem." - mondta a svéd versenyző a brazil Globonak. "Nagyon nehéz szezonkezdet volt nekem az idei. Alapvetően megváltoztattam a szemléletemet az egész versenyhétvégére nézve."

A javulást Erocsson nem mérnöki segítséggel érte el, hanem nagyobb hangsúlyt fektet a Forma-1 azon elemeire, melyek nem a vezetéssel függnek össze. Mint például a fittség és a lelki egészség.

"Szakmai segítséget kaptam. Voltam a Formula Medicine klinikán Olaszországban és több területen is dolgoztunk."

A Formula Medicine-t Dr Riccardo Ceccarelli működteti, aki évek óta dolgozik F1-es versenyzőkkel, korábban a Toyota csapatorvosa volt.

"Marcus most már sokkal érettebb szellemileg. A versenyzők manapság nagyon fiatalok, és komoly felelősség van a vállukon." - mondta Ceccarelli. "Rájönnek, hogy adott esetben nem csak a saját jövőjük, de a csapat sorsa is az ő kezükben van. És ismétlem, ők nagyon fiatalok."

"Most már előrébb vagyok, de nem lazíthatok." - szögezte le Ericsson. "Hiszen ő (Nasr) persze próbál engem legyőzni folyamatosan, szóval továbbra is keményen kell dolgoznom."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!