f1

2016.10.20. 07:41

Hamiltont nem szabad leírni

Állítja Pascal Wehrlein, a Mercedes fiatal tehetsége.

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Lewis Hamilton közel sincs élete formájában. A háromszoros világbajnok brit versenyzőnek például rendre gondjai akadnak a rajtoknál. Így történt ez legutóbb, a Japán Nagydíjon is, amikor a második helyről egészen a középmezőnybe esett vissza rossz startjának köszönhetően.

A problémák sorozata itt nem ér véget: szintén Japánban, Hamilton magára haragította a Forma-1-es média munkatársainak többségét. A brit a csütörtöki, TV által közvetített hivatalos sajtótájékoztatón inkább a telefonjával játszott, és használta a Snapchat alkalmazást. Hamilton ezen a hétvégén ismét hivatalos az FIA csütörtöki sajtótájékoztatójára. Valószínűleg nem fogják kímélni, miután több újságírót blokkolt saját twitter oldaláról.

Toto Wolff és Niki Lauda azonban egyetért abban, hogy Hamilton Austinban visszatérhet régi formájához.

Hamilton a Call of Duty számítógépes játék hamarosan megjelenő új kiadásában is szerepet vállal, mindeközben Nico Rosberg, a világbajnoki pontverseny éllovasa nyugodtan készülhet az utolsó négy versenyre, amelyet 33 pontos előnnyel vár. Pascal Wehrlein, a DTM tavalyi bajnoka két mercedeses főnökével, Wolffal és Laudával ért egyet, miszerint Hamilton számára még korántsem esélytelen a 2016-os világbajnoki cím megnyerése.

„Mindkét Mercedes versenyző egy géniusz a maga módján. Eddig mindig az történt, ha leírták az egyiküket, utána rögtön visszajött. Szóval majd meglátjuk mi történik ezúttal.”

„Szerintem nagyon izgalmas látni, hogyan változnak az erőviszonyok közöttük. Sajnos Lewisnak balszerencséje volt néha, és nagyon nehéz visszahozni az elhullajtott pontokat. Ahogy korábban is mondtam, egyikőjüket sem szabad alábecsülni” – zárta szavait a fiatal német.Wehrlein számára egyébként nagyszerű hír Hülkenberg Renault-hoz igazolása, hiszen a Mercedes támogatásával jövőre könnyedén Sergio Perez csapattársaként állhat rajthoz az indiai istálló színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!