f1

2015.03.01. 13:30

Három csapat melbourne-i indulása is veszélyben lehet

Cash-flow gondok miatt három csapat komoly bajba kerülhet.

Tajthi Andrea

Fotó: Sahara Force India

Két héttel a szezonkezdés előtt az F1-es rajtrács még mindig nem fixált, és nem csupán a Manor miatt.

A Force India például épp csak, hogy elkezdett tesztelni 2015-ös autójával, a pletykák szerint pedig anyagi gondjaik is vannak.

"Nem kérdés, hogy gondok vannak a pénzáramlással." - mondta a csapat helyettes főnöke a Skynak. "Ez minden független csapat számára nehéz."

Sőt, a barcelonai paddockban olyan hírek is szárnya keltek, hogy talán csak 5-6 csapat melbourne-i jelenléte teljesen biztos.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint Bernie Ecclestone Londonban találkozott a Lotus, a Force India és a Sauber csapatfőnökeivel, akik figyelmeztették a Forma-1 urát, hogy a legrosszabb forgatókönyv akár az is lehet, hogy nem lesznek jelen Melbournben a pénzügyi gondjaik miatt.

"November, december és január volt a legrosszabb." - mondta a Lotus csapat tulajdonosa, Gerard Lopez. "Mivel ekkor a költségvetés 43%-át költjük el a tervezésre és a gyártásra, bevétel azonban nincs."

Ez történt a Force Indiával is, akik állítólag nem tudtak időben fizetni pár beszállítójuknak.

"Áprilistól nincs gond, hiszen ismét elindul a pénzáramlás. De ott leszünk Melbourne-ben." - mondta a csapat egyik tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!