f1

2016.05.31. 11:15

Marko: Sainz esélye is el fog jönni

Az osztrák szakember még nem tett le a spanyol pilótáról.

Kovács Noémi

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool

Igaz Marko azt még nem tudja megmondani, hogy Carlos Sainz mikor kapja meg a maga esélyét a Red Bullnál, de abban biztos a Red Bull sportigazgatója, hogy a spanyol pilóta ideje is el fog jönni. Egyelőre elégedett Sainz pályán nyújtott teljesítményével.

„Carlos Sainz nagyszerű munkát végez a Toro Rossonál és biztos vagyok benne, hogy az ő esélye is el fog jönni. Nem tudom mikor, de meg fogja kapni az esélyt.” – nyilatkozta a Movistarnak Dr. Helmut Marko, így sok konkrétum nem derült ki a spanyol jövőjéről.

Sainz csapattársa, Daniil Kvyat előtt azonban már nem áll ennyire fényes jövő, főleg úgy, hogy a két héttel későbbi Kanadai Nagydíjra rajtbüntetést kapott a Magnussenes ütközés miatt. Többekben felmerült az a lehetőség is, hogy a Red Bull junior programjának francia versenyzője, Pierre Gasly kapja meg Kvyat ülését.

„Nem vagyok annyira pesszimista. Még 15 verseny hátra van, lehetőséget kapott arra, hogy bizonyítsa a tehetségét, hogy kezelni tudja a nyomást és a harci kedve sem veszett el. Szerintem be tudja bizonyítani, hogy helye van az F1-ben és a legtöbb szerződést is az évad végén kötik meg.” – kommentálta Kvyat bizonytalan helyzetét Igor Ermilin az Orosz Automobil Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!