f1

2016.10.23. 15:18

Palmer szerint a Renault nem értékeli kellően a versenyzők munkáját

Csapattársát is magasztalta a brit versenyző

Tajthi Andrea

Fotó: Renault Sport

Jolyon Palmer nem biztos benne, hogy a Renault kellőképpen értékelné a munkát, amit ő és csapattársa, Kevin Magnussen tesz idén, ráadásul egy nehezen kezelhető autóval.

A Renault jelenlegi versenyzői, Magnussen és Palmer régóta várják, hogy a Renault döntést hozzon, és kiderüljön, hogy maradhatnak-e a csapatnál. A napokban derült csak ki, hogy minimum az egyiküknek mennie kell, mivel a francia csapat leszerződtette Nico Hülkenberget.

Palmer úgy érzi, a csapat nem becsüli meg eléggé jelenlegi versenyzőit.

"Hogy úgy érzem-e, értékel a csapat mindent, amit eddig tettem? Nem vagyok benne biztos." - mondta Palmer.

"Szerintem együnk sem kapott elég bizalmat. Kevinnek is volt pár remek versenye és szerintem 2014-ben bebizonyította, hogy mire képes egy jó autóban. Jó munkát végzett idén is, de szerintem vesztett a tekintélyéből 2014 óta, és szerintem együnk sem kapta meg azt az elismerést, amit megérdemelnénk egy nehezen kezelhető autóban. Ezt pedig csak fokozza, hogy egyikünknek biztosan mennie kell a szezon után."

"Az autó nem egyszerű és szerintem mindketten elég jól bántunk vele, voltak ugyan hibák is, de összességében szerintem jó munkát végeztünk." - tette hozzá Palmer.

A brit versenyző azt is elmondta, valójában nem lepte meg Hülkenberg leigazolása.

"Már Japánban tudtam, hogy valami történni fog. Nem lepődtem meg különösebben."

"Az én szempontomból semmi nem változott. Továbbra is igyekszem megmutatni, hogy mire vagyok képes. Az utóbbi két versenyhétvégém erős volt, szóval remélem egyre jobb lesz. Csak azt tehetem, hogy a lehető legjobbat nyújtom, de a többi nem rajtam múlik."

Palmer szeretne maradni a Renault-nál, de most nem árt átgondolnia, milyen egyéb opció lehetnek a következő szezonra.

"Maradni akarok a Renault-nál, de meg kell vizsgálnom más lehetőségeket is, mert egyikünk (ő, vagy Magnussen) biztosan csalódni fog a végén. A Forma-1-ben akarok maradni, méghozzá a Renault-val. Csak azt tehetem, hogy a lehető legjobb formámat nyújtom, szerintem minden hétvégén bizonyítom, hogy itt a helyem, de körül kell néznem.

"A Force India múlt hétig úgy volt, hogy tele van, most azonban jó opció lehet, mivel az autó elég gyors, de leginkább itt (Renault) szeretnék jó munkát végezni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!