f1

2016.10.23. 14:16

Räikkönen nem érzi öregnek magát

Noha sok minden változott debütálása óta

Tajthi Andrea

Fotó: Tajthi Andrea

Kimi Räikkönen, a mezőny legidősebb versenyzője egy hete ünnepelte 37. születésnapját, ám őt ez nem zavarja, egyáltalán nem érzi öregnek magát.

"Ha úgy érezném, hogy most lassabb vagyok, mint 10 éve, vagy úgy érezném, hogy valami hiányzik, akkor nem lennék itt." - mondta Räikkönen.

"Nem vesztegetném a magam és a csapat idejét. Őszintének kell lenned magadhoz, és fel kell ismerni, ha már nem tudsz úgy teljesíteni, ahogy kellene. Tisztában kell lenned az okokkal, ha nehéz időn mész keresztül. Ha minden csak rajtam múlik, mégsem vagyok olyan gyors, mint kellene, az lesz az az idő, amikor már nem kellene itt lennem."


Räikkönen 2002-ben
Fotó: Scucderia Ferrari

"Amikor kezdtem (az F1-ben), a legfiatalabbak egyike voltam. Azóta a sport is változott, az átlagéletkor is sokkal alacsonyabb lett, de ez minden sportban így van. Az emberek egyre fiatalabban kezdik (a karriert) és alacsonyabb kategóriákból is bejutnak már (a Forma-1-be), de ez normális."

"Én nem érzem magam öregnek, bár a szám azt mutatka, hogy egy kicsit öregebb vagyok, de személy szerint én jól érzem magam."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!