f1

2016.08.27. 08:46

Rosbergnek tetszik a Halo, Hülkenbergnek már nem annyira

Több versenyző is első ízben próbálta ki tegnap az új fejvédőt.

Horváth Dániel

Fotó: Mercedes AMG Petronas

Nico Rosberg az Autosport.com-nak azt mondta, egyaltalán nem zavarta munkáját a rendkívül megosztó Halo.Rosberg volt az egyetlen, aki nem csak az installációs körén használta a fejvédőt. Sőt, a leggyorsabb köridőt is a Mercedes német versenyzője teljesítette.

„Jó volt kipróbálni, jó munkát végzett vele a csapat. Egyáltalán nem zavart vezetés közben, csak egyszerűen növeli a biztonságot” – mondta Rosberg.„Tudom, hogy nem néz ki jól, nem lesznek tőle vonzóbbak az autók.”

„Észre sem venni a felső részét, akár még lejjebb is lehetne.”

Rosberg mellett Daniel Ricciardo, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz voltak a „Halo-teszterek” között.A Toro Rosso spanyolja, Sainz osztja Rosberg véleményét:

„A láthatóságtól tartottam legjobban, de egyáltalán nem okozott problémát. A kör elején még zavar, hogy van valami középen, de a kör végére már észre sem venni. A szemeink hozzászoknak, ezért van belőlük kettő.”

A kiszállás azonban egyelőre még nem egyszerű: „Ez okozza a legnagyobb problémát” – tette hozzá Sainz. „Védem a Halót, mert támogatom a biztonságot, életeket menthetünk vele. Azonban még fejleszteni kell.”

Daniel Ricciardo szerint „nem rossz” a fejvédő, melynek bevezetését egyelőre elnapolták, jövőre még biztosan nem láthatjuk őket éles körülmények között.Nico Hülkenberg már nem ennyire pozitív: „Furcsa volt. Új tapasztalat, hogy valami korlátozza a láthatóságot, ami egyébként nem volt túl rossz, de csak egy installációs kört teljesítettem”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!