f1

2015.08.04. 09:00

Sokakat megihlet Kimi Räikkönen

Fluor Tomitól a Guns'n'Roses-on át a Fool Aprilig.

Tajthi Andrea

A GPDA kérdőívéből nem régiben kiderült, hogy világszerte a legnépszerűbb aktív Forma-1-es versenyző Kimi Räikkönen. Úgy tűnik azonban, hogy a finn versenyzőt nem csupán a rajongók kedvelik, de még a zenészek is. Méghozzá világsztár zenészek is. De kezdjük a sort a legfrissebb sztorival.

A napokban terjedt szét az youtube videó, mely a Fool April nevű banda Kimi Räikkönen tiszteletére írt számát mutatja be. A Fool April egy 2010-ben alakult finn banda, Petteri Martinsuo énekes-gitárossal és Jussi Peltonen dobossal. A Kimiről készült számot alább meghallgathatjátok.

Nem újdonság azonban, hogy Räikkönennek, vagy Räikkönenről dal születik, vagy legalábbis kötődik hozzá. A Ferrari versenyzője köztudottan jó barátja például Axl Rose-nak a Guns'n'Rosesból, mely legendás bandának a Chinese Democracy c. albumának "köszönetnyilvánítás" listáján még szerepel is Iceman. A banda billentyűse, Chris Pitman pedig le sem tagadhatná, hogy Räikkönen-rajongó, ugyanis egyik koncertjük alkalmával Räikkönen sisakjában (valódi, vagy replika, ki tudja?) tűnt fel. Ezen kívül 2010-es helsinki koncertjükön F1-es jeleneteket vetítettek a kivetítőkön, miközben a You Could Be Mine c. számukat játszották. 

Hazai terepen is fel-feltűnik azonban Räikkönen a zeneszövegekben, több amatőr próbálkozásba botlottunk már magunk is, melyben említésre kerül a versenyző, hol pozitív, hol inkább negatív tartalommal. De egy ismert névvel is mindenképp szolgálhatunk. Aki az idei Magyar Nagydíj koncertjén is jelen volt, talán észrevette, hogy a WellHello Fluorjának, mintha beakadt volna valami Räikkönen kapcsán. Feltételezzük - bár ezt talán a Fluor rajongók jobban tudják - Kimi-rajongó lehet, ugyanis ő "csak vedel, meg hajt, mint Kimi Räikkönen".

A Fool April száma:

A Guns'n'Roses helsinki koncertje:

Fluor "Räikkönenes" száma:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!