f1

2016.09.27. 12:01

Van-e olyan érdekes a Forma-1, mint a Pokemon Go?

Button érdekes aspektusba helyezte azt a kérdéskört, hogy vajon mennyire vonzza a fiatalokat a Forma-1.

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Jenson Button arra figyelmezteti a Forma-1 új tulajdonosait, hogy kulcsfontosságú a közönség szórakoztatása

"Amennyire én látom, ők (a Liberty Media) jobban érdekelt abban, hogy a sport vonzó legyen a fiatalabb közönség számára is." - mondta Button. "Az átlag életkor (a rajongók körében) sokkal magasabb, mint kellene, főleg ha figyelembe vesszük, hogy Max Verstappennek köszönhetően már 18 éves versenyzőnk is van. Az átlag az, hogy harmincas éveik végén, vagy negyvenes éveik elején járók a nézők, ezen pedig változtatni kell. Meg kell céloznunk a fiatalabbakat, a fiatal generációt. Ez egy nagyon technikás sport, így az ember azt gondolná, hogy nagy az érdeklődés a fiatalok részéről, de nem. Rá kell jönni, hogy miért van ez, és meg kell találni a módját, hogyan vonhatóak be jobban a fiatalok. Amint a fiatalok megérzik a sport ízét, imádni fogják."

Hogy mivel lehet a fiatalok érdeklődését felkelteni, a 36 éves versenyző Pokemon Go játékot hozta fel példának. posztolt is korábban egy videót Szingapúrból, ahol rengeteg embert látott egy bevásárlóközpontban, amint mobiljukat bámulva Pokemonokat keresnek.

"Minden ember egy ugyanarra tartott, és tudják miért? Pokemonért." - mondta a brit versenyző. "Volt vagy 2000 ember, és mind ugyanoda ment, keresztül a bevásárló központon, azért, hogy elkapjanak egy Pokemont. Hogy a Forma-1 izgalmasabb-e ennél? Annak kellene lennie. Szerintem az is. De ha ennyi embert le tud kötni az, hogy elkapjanak valami vackot, ami valójában nincs is ott, azt hiszem a Forma-1 ettől sokkal jobb lehet."

Jenson Button (@jensonbutton_22) által közzétett videó, 2016. Szept 15., 03:11 PDT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!