f1

2016.10.28. 11:48

Verstappen nem nagyon akar rádiózni a jövőben

Elismerte, hogy arrogánsnak tűnik néha

Tajthi Andrea

Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Conten Pool

Max Verstappen megfogadta, hogy igyekezni fog minimálsira csökkenteni a rádióbeszélgetéseket a versenyek alatt, mivel a kontextusból kiragadott rádiózásokban ő arrogánsnak tűnik.

Történt ez legutóbb Austinban, ahol mérnöke szólt neki, hogy vigyázzon a gumikra. Erre a fiatal holland a következőt felelte, miközben Rosberggel csatázott: "Nem azért vagyok itt, hogy a negyedik helyen végezzek."

Verstappen maga is elismerte, hogy ez elég arrogánsnak hangzott, de azt is elmondta, hogy tisztában volt vele, hogy a csapat csak segíteni akart neki.

"Mikor megnyomom a rádió gombot, olykor arrogánsnak tűnhetek." - mondta Verstappen. "Különösen ez a 'Nem azért vagyok itt, hogy a negyedik helyen végezzek' szöveg, de ez volt az, ami akkor az eszemben járt. Nem azét vagyok itt, hogy a negyedikként végezzek. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, versenyzőként. De a rádióban ez arrogánsnak tűnik, meg úgy, mintha nem hallgatnék a csapatra, de én nem ezt akarom üzenni a csapatnak."

Verstappen viccelve azt is elmondta,  megpróbálja a jövőben mellőzni a rádió gombot.

"Azt hiszem kiiktatom a rádió gombot, nincs több rádiózás." - mondta. "Versenyzőként az ember mindig előrébb akar lenni. Nyerni akarok, mindig ez a cél."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!