f1

2016.10.24. 10:43

Vettel elmondta, hogy a VSC alatt vesztette el az esélyét a dobogóra

Sebastian Vettel úgy gondolja, hogy a Virtuális Safety Car alatt vesztette el az esélyét, arra hogy dobogóra álljon az amerikai nagydíjon.

Hegedűs Dávid

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari pilótája végül a negyedik helyen végzett (jelentős hátrányban), más stratégián volt, mint a közvetlen riválisai.

Vettel a végsőkig húzta az első, szuperlágyas etapját, sokkal tovább volt kint, mint a riválisai, ideiglenesen átvette a vezetést, majd lágy gumikra váltott.

Mindössze 15 kört teljesített ezeken a gumikon, mielőtt közepes gumikra cserélt volna, de a Max Verstappen okozta VSC időszak azoknak segített, akik még nem voltak másodszor kereket cserélni.

„Azt hiszem, jó versenyünk volt.” - mondta Vettel. „Sokáig kint maradtunk. Nyílvánvalóan többen inkább hamarabb cseréltek kereket a verseny elején, szerinte ez volt az egyetlen lehetőségünk, hogy eléjük kerüljünk.”

„Majd azt hittem, hogy ha korán váltok közepes gumikra, akkor meg tudom tartani a pozíciómat Max előtt. Egy vagy két körrel a VSC előtt jöttem ki a boxba. Ez így már nem volt jó ötlet.”

„Ellenkező esetben szerintem meg lett volna a dobogó.”

„Minden egybe vetve a futam sokkal jobban sikerült, mint amire az időmérő után számítani lehetett. Természetesen rossz érzés, hogy nem jutott el mindkét autónk a kockás zászlóig.”

Csapattársa, Kimi Raikkönen kénytelen volt feladni a futamot, miután a Ferrari szerelői nem tudták megfelelően rögzíteni az egyik kereket a boxkiállás után.

Ezért a csapatot 5000 eurós pénzbüntetéssel súlytották.

„Ez egyike volt a rosszul sikerült hétvégimnek.” - mondta a finn. „Tűrhető tempónk volt a versenyen. Mivel nem fejeztem be a versenyt, ezért ennek most semmi lényege sincs."

„Tény, hogy nem tudtam befejezni a futamot. Észrevettem, hogy valami nem stimmel, lelassítottam a boxutca után, mert szikrákat láttam. Nem tudjuk az okát, de 100 százalékkal azon vagyunk, hogy ezt kiderítsük.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!